Forum

Powrót Ogłoszenie postępowania na 30 dni - art. 138 ust. 4 - kiedy?

A.

Agata .....

8

Czy wyznaczyć termin na złożenie ofert na 30 dni od wysłania ogłoszenie o zamówieniu (przetarg unijny) można bez żadnego tłumaczenia w dokumentach zamówienia czy ogłoszeniu, w sytuacji gdy składanie ofert odbywa się w całości przy użyciu środków elektronicznych (art. 138 ust. 4)? Chodzi mi o to, czy to jest przypadek kiedy w ogłoszenie musimy pisać, że termin na składanie ofert został skrócony i z jakiego powodu, a w protokole z postępowania w pkt. 11 Sposób i termin składania ofert
"1. Termin składania ofert
 nie został skrócony
 został skrócony z powodu …………………………………...................................................."
- trzeba zaznaczyć , że został skrócony i z jakiego powodu?
Ogłosiliśmy postępowanie na 30 dni, bez żadnego tłumaczenia zakładając, że ustawa wprost mówi, że można a w ogłoszeniu i SWZ piszemy, że ofertę składa się tylko przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.
Czy wyznaczyć termin na złożenie ofert na 30 dni od wysłania ogłoszenie o zamówieniu (przetarg unijny) można bez żadnego tłumaczenia w dokumentach zamówienia czy ogłoszeniu, w sytuacji gdy składanie ofert odbywa się w całości przy użyciu środków elektronicznych (art. 138 ust. 4)? Chodzi mi o to, czy to jest przypadek kiedy w ogłoszenie musimy pisać, że termin na składanie ofert został skrócony i z jakiego powodu, a w protokole z postępowania w pkt. 11 Sposób i termin składania ofert "1. Termin składania ofert  nie został skrócony  został skrócony z powodu …………………………………...................................................." - trzeba zaznaczyć , że został skrócony i z jakiego powodu? Ogłosiliśmy postępowanie na 30 dni, bez żadnego tłumaczenia zakładając, że ustawa wprost mówi, że można a w ogłoszeniu i SWZ piszemy, że ofertę składa się tylko przy użyciu środków komunikacji elektronicznej.
0
2024-04-11 13:56 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

w ogłoszeniu nie zaznaczasz. Tam jest pytanie o procedure przyspieszona (czyli te 15 dni). Natomiast w protokole, ja zaznaczam, ze : został skrócony z powodu regulacji zawartej w art. 138 ust. 4 ustawy Pzp, gdyż składanie ofert odbywa się w całości przy użyciu środków komunikacji elektronicznej
w ogłoszeniu nie zaznaczasz. Tam jest pytanie o procedure przyspieszona (czyli te 15 dni). Natomiast w protokole, ja zaznaczam, ze : został skrócony z powodu regulacji zawartej w art. 138 ust. 4 ustawy Pzp, gdyż składanie ofert odbywa się w całości przy użyciu środków komunikacji elektronicznej
0
2024-04-11 13:59 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy