Forum

Powrót Zaliczka a gwarancja zwrotu

J.

Julia .....

1

Hej, tryb podstawowy. zgodnie z Polskim Ładem udzielamy zaliczki, uwzględniłam ze zaliczkę wypłace gdy Wykonawca wykona roboty na poziomie tej zaliczki zgodnie z harmonogramem, czy w takim przypadku żądać gwarancji zwrotu zaliczki? Jak wy to praktykujecie?
Hej, tryb podstawowy. zgodnie z Polskim Ładem udzielamy zaliczki, uwzględniłam ze zaliczkę wypłace gdy Wykonawca wykona roboty na poziomie tej zaliczki zgodnie z harmonogramem, czy w takim przypadku żądać gwarancji zwrotu zaliczki? Jak wy to praktykujecie?
0
2024-04-12 09:34 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

a to nie jest tak, ze zaliczkę wypłaca się przed wykonaniem robót?? bo ja to zawsze tak traktowałam. Inaczej, jest to po prostu płatnośc częsciowa za zrealizowany etap. a nie na tym ma zaliczka polegac.

Zabezpieczenia musisz żądac jesli zaliczka przekracza 20% wynagrodzenia wykonawcy, ponizej 20% mozesz.
a to nie jest tak, ze zaliczkę wypłaca się przed wykonaniem robót?? bo ja to zawsze tak traktowałam. Inaczej, jest to po prostu płatnośc częsciowa za zrealizowany etap. a nie na tym ma zaliczka polegac. Zabezpieczenia musisz żądac jesli zaliczka przekracza 20% wynagrodzenia wykonawcy, ponizej 20% mozesz.
0
2024-04-12 09:45 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy