Forum

Powrót Oświadczenia Podwykonawcy

S.

Szymon .....

6

Dzień dobry,

Prowadzę postępowanie krajowe na usługę, została złożona jedna oferta. Wykonawca powołał się na zasoby podmiotu trzeciego i podwykonawcę (ten sam podmiot jest podwykonawcą i udostępnia zasoby).

Wykonawca złożył oświadczenie o braku podstaw wykluczenia i oświadczenie o spełnianiu warunków udziału od Podwykonawcy - i tutaj Podwykonawca podpisał je własnoręcznie, a Wykonawca te oświadczenia podpisał elektronicznie.

I teraz moje pytanie, ponieważ czytając §7 rozporządzenia "w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji (...)" i bazując na art. 63 ust. 2 UPZP nie wiem, czy jest poprawnie złożone?

Waham się, czy jest OK, bo Wykonawca zrobił cyfrowe odwzorowanie, czy jednak oświadczenia podmiotowe muszą być podpisane przez Podwykonawcę osobiście (podpis elektr, oso, zauf)?
Dzień dobry, Prowadzę postępowanie krajowe na usługę, została złożona jedna oferta. Wykonawca powołał się na zasoby podmiotu trzeciego i podwykonawcę (ten sam podmiot jest podwykonawcą i udostępnia zasoby). Wykonawca złożył oświadczenie o braku podstaw wykluczenia i oświadczenie o spełnianiu warunków udziału od Podwykonawcy - i tutaj Podwykonawca podpisał je własnoręcznie, a Wykonawca te oświadczenia podpisał elektronicznie. I teraz moje pytanie, ponieważ czytając §7 rozporządzenia "w sprawie sposobu sporządzania i przekazywania informacji (...)" i bazując na art. 63 ust. 2 UPZP nie wiem, czy jest poprawnie złożone? Waham się, czy jest OK, bo Wykonawca zrobił cyfrowe odwzorowanie, czy jednak oświadczenia podmiotowe muszą być podpisane przez Podwykonawcę osobiście (podpis elektr, oso, zauf)?
0
2024-04-18 07:44 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

Oświadczenie powinien podpisać podwykonawca elektronicznie.
Oświadczenie powinien podpisać podwykonawca elektronicznie.
0
2024-04-18 07:47 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy