Forum

Powrót remont, a dokumentacja projektowa

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

Hej, hej. Mam problem z projektantem... przygotowywał kosztorys i przedmiar i upiera się, że to wystarczająca dokumentacja do ogłoszenia przetargu. Kosztorys na 350 tys. Zakres prac: wykonanie kostki i naprawa już istniejącej oraz płyt betonowych, cyklinowanie parkietów, naprawy ścian, schodów, kominów, wymiana blacharki, pokrycia dachowego i rynien, naprawa gzymsów.
Jak dla mnie to wszystko kwalifikuje się do robót budowlanych i w związku z tym muszę mieć specyfikację i uproszczoną dokumentację projektową (bo tu nie ma zgłoszenia, ani pozwolenia)
Hej, hej. Mam problem z projektantem... przygotowywał kosztorys i przedmiar i upiera się, że to wystarczająca dokumentacja do ogłoszenia przetargu. Kosztorys na 350 tys. Zakres prac: wykonanie kostki i naprawa już istniejącej oraz płyt betonowych, cyklinowanie parkietów, naprawy ścian, schodów, kominów, wymiana blacharki, pokrycia dachowego i rynien, naprawa gzymsów. Jak dla mnie to wszystko kwalifikuje się do robót budowlanych i w związku z tym muszę mieć specyfikację i uproszczoną dokumentację projektową (bo tu nie ma zgłoszenia, ani pozwolenia)
0
2024-04-25 09:11 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

tak po prawdzie to nie bardzo tu widzę roboty, które wymagałyby "rysunków"- no chyba że będą wzorki na kostce.
jedynie co można by dorzucić to STWIOR żeby wilk był syty i owca cała
tak po prawdzie to nie bardzo tu widzę roboty, które wymagałyby "rysunków"- no chyba że będą wzorki na kostce. jedynie co można by dorzucić to STWIOR żeby wilk był syty i owca cała
0
2024-04-25 09:31 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy