Forum

Powrót Referencje - podpis

D.

Dorota .....

0

Witam,
mam zagwozdkę.
Wykonawca przesłał mi referencje na wezwanie o uzupełnienie ze 128, ale one są podpisane przez Prezesa firmy która te referencje wystawiła, a nie przez Wykonawcę.
Co teraz:
1. uznać te referencje z podpisem elektronicznym wystawiającego?
2. wezwać do Pełnomocnictwa (absurd, bo Wykonawca musiałby mieć Pełnomocnictwo Prezesa firmy u którego wykonywał usługę)?
3. Odrzucam ofertę?
Witam, mam zagwozdkę. Wykonawca przesłał mi referencje na wezwanie o uzupełnienie ze 128, ale one są podpisane przez Prezesa firmy która te referencje wystawiła, a nie przez Wykonawcę. Co teraz: 1. uznać te referencje z podpisem elektronicznym wystawiającego? 2. wezwać do Pełnomocnictwa (absurd, bo Wykonawca musiałby mieć Pełnomocnictwo Prezesa firmy u którego wykonywał usługę)? 3. Odrzucam ofertę?
0
2024-04-26 14:07 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Jezeli referencje zostały wystawione elektronicznie, to przekazuje sie ten plik, a w tym przypadku maja byc podpisane przez wystawce referencji. Nawet gdyby to bylo cyfrowe odwzorowanie papierowych referencji, podpisane przez wystawce, to nadal jest jak najbardziej ok.
Jezeli referencje zostały wystawione elektronicznie, to przekazuje sie ten plik, a w tym przypadku maja byc podpisane przez wystawce referencji. Nawet gdyby to bylo cyfrowe odwzorowanie papierowych referencji, podpisane przez wystawce, to nadal jest jak najbardziej ok.
0
2024-04-26 14:12 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy