Forum

Powrót jak szacować bez projektu?

A.

Anna .....

0

mam do wymiany zbiornik podziemny na olej napędowy. będzie to wymiana starego na nowy. z prawa budowlanego wynika, że jest to remont i wymaga zgłoszenia (a nie pozwolenia)
Jak szacować tą robotę budowlaną kiedy nie ma projektu? mam tylko 35 letnią starą dokumentację. Na jej podstawie powinien być zrobiony kosztorys?
mam do wymiany zbiornik podziemny na olej napędowy. będzie to wymiana starego na nowy. z prawa budowlanego wynika, że jest to remont i wymaga zgłoszenia (a nie pozwolenia) Jak szacować tą robotę budowlaną kiedy nie ma projektu? mam tylko 35 letnią starą dokumentację. Na jej podstawie powinien być zrobiony kosztorys?
0
2024-05-06 12:09 0

P.

Paulina .....

Fachowiec 227

35 lat temu.....trochę dużo, baaa rzekłabym bardzo dużo. Przez te 35 lat zmieniło się bardzo dużo. Myślę, że najlepszą opcją będzie pozyskanie cen z ogólnodostępnych cenników jeśli takowe istnieją i możesz je wyszukać. Ewentualnie możesz oszacować w wyniku zapytania o wycenę skierowaną do podmiotów zajmujących się tematem wymiany zbiorników podziemnych na olej napędowy
35 lat temu.....trochę dużo, baaa rzekłabym bardzo dużo. Przez te 35 lat zmieniło się bardzo dużo. Myślę, że najlepszą opcją będzie pozyskanie cen z ogólnodostępnych cenników jeśli takowe istnieją i możesz je wyszukać. Ewentualnie możesz oszacować w wyniku zapytania o wycenę skierowaną do podmiotów zajmujących się tematem wymiany zbiorników podziemnych na olej napędowy
0
2024-05-06 12:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy