Forum

Powrót Warunki udziału w postepowaniu

A.

Anna .....

0

Usługa projektowania. Jako warunek wskazałam wykaz usług wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat i na wartość 80 000,00 zł(...). Etap składania ofert, wpłynęło pytanie od Wykonawcy czy zmieni okres wykonywanych usług w okresie 5 lat. wartość bez zmian. Czy mogę zmienić okres wykonywanych usług na 5 lat, czy też Pzp narzuca 3 lata dla usług tylko i wyłącznie.
Usługa projektowania. Jako warunek wskazałam wykaz usług wykonywanych w okresie ostatnich 3 lat i na wartość 80 000,00 zł(...). Etap składania ofert, wpłynęło pytanie od Wykonawcy czy zmieni okres wykonywanych usług w okresie 5 lat. wartość bez zmian. Czy mogę zmienić okres wykonywanych usług na 5 lat, czy też Pzp narzuca 3 lata dla usług tylko i wyłącznie.
0
2024-05-10 09:14 0

T.

Tomasz .....

61

Można zmienić okres na 5 lat.
Jest to zgodne z rozporządzeniem w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy - par. 9 ust. 4
Można zmienić okres na 5 lat. Jest to zgodne z rozporządzeniem w sprawie podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów lub oświadczeń, jakich może żądać zamawiający od wykonawcy - par. 9 ust. 4
0
2024-05-10 09:32 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy