Forum

Powrót samodzielne pobieranie KRS, CEiDG

M.

Mariusz .....

9

art 127 . Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli:
1) może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w jednolitym dokumencie dane umożliwiające dostęp do tych środków;
Czy brak podania w JEDZ strony www na której znajdują się takie dokumenty uniemożliwia Zamawiającemu pobrania tych dokumentów ? W JEDZ jest specjalne miejsce do podania tej strony www. Ale inne dane typu nr NIP dają mi wiedzę gdzie pobrać np. KRS gdyż adres tej strony www podaje mi w ofercie wykonawca bym pobrał go sobie w celu sprawdzenia czy właściwa osoba podpisała ofertę.

Czy brak podania w JEDZ strony www na której znajdują się takie dokumenty uniemożliwia Zamawiającemu pobrania tych dokumentów ? W JEDZ jest specjalne miejsce do podania tej strony www.
art 127 . Zamawiający nie wzywa do złożenia podmiotowych środków dowodowych, jeżeli: 1) może je uzyskać za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne, o ile wykonawca wskazał w jednolitym dokumencie dane umożliwiające dostęp do tych środków; Czy brak podania w JEDZ strony www na której znajdują się takie dokumenty uniemożliwia Zamawiającemu pobrania tych dokumentów ? W JEDZ jest specjalne miejsce do podania tej strony www. Ale inne dane typu nr NIP dają mi wiedzę gdzie pobrać np. KRS gdyż adres tej strony www podaje mi w ofercie wykonawca bym pobrał go sobie w celu sprawdzenia czy właściwa osoba podpisała ofertę. Czy brak podania w JEDZ strony www na której znajdują się takie dokumenty uniemożliwia Zamawiającemu pobrania tych dokumentów ? W JEDZ jest specjalne miejsce do podania tej strony www.
0
2024-05-13 10:19 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

No przepis trochę bez sensu, ale jest więc ja jeśli mi nie wskażą rejestru to wzywam do złożenia. Chociaż jest to totalna głupota bo przy sprawdzaniu ofert sprawdzam w rejestrach czy ofertę bądź pełnomocnictwa podpisała osoba upoważniona, nawet nie mając wskazanego przez wykonawcę odpowiedniego linku.
No przepis trochę bez sensu, ale jest więc ja jeśli mi nie wskażą rejestru to wzywam do złożenia. Chociaż jest to totalna głupota bo przy sprawdzaniu ofert sprawdzam w rejestrach czy ofertę bądź pełnomocnictwa podpisała osoba upoważniona, nawet nie mając wskazanego przez wykonawcę odpowiedniego linku.
0
2024-05-13 10:27 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy