Forum

Powrót dowóz dzieci- warunki udziału w postępowaniu

D.

Dorota .....

Fachowiec 107

Powiedzcie mi proszę, czy jak stawiam jakieś warunki udziału w postępowaniu i nie wymagam podmiotowych środków dowodowych, bo biorę wszystko na oświadczenie to mogę napisać, że przed podpisaniem umowy wykonawca dostarczy taki i taki dokument? Np licencja na przewóz osób, polisa OC i NNW,
Powiedzcie mi proszę, czy jak stawiam jakieś warunki udziału w postępowaniu i nie wymagam podmiotowych środków dowodowych, bo biorę wszystko na oświadczenie to mogę napisać, że przed podpisaniem umowy wykonawca dostarczy taki i taki dokument? Np licencja na przewóz osób, polisa OC i NNW,
0
2024-05-13 14:53 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

jak nie żądacie w postępowaniu tego, to możecie to wpisać do umowy np. że wykonawca w terminie 3 dni od podpisania umowy ma wam przedstawić dokumenty 1,2,3.
Żądanie dokumentów przed samym podpisaniem umowy może rodzić problemy, bo co zrobicie jak wam tego nie przedłoży? Przed zawarciem umowy wykonawca jest zobowiązany do złożenia np. ZNWU, umowy konsorcjum, pełnomocnictwa to wynika z przepisów.
jak nie żądacie w postępowaniu tego, to możecie to wpisać do umowy np. że wykonawca w terminie 3 dni od podpisania umowy ma wam przedstawić dokumenty 1,2,3. Żądanie dokumentów przed samym podpisaniem umowy może rodzić problemy, bo co zrobicie jak wam tego nie przedłoży? Przed zawarciem umowy wykonawca jest zobowiązany do złożenia np. ZNWU, umowy konsorcjum, pełnomocnictwa to wynika z przepisów.
0
2024-05-13 15:17 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy