Forum

Powrót odpowiedzialność za naruszenie dyscypliny finansów publicznych

J.

Joanna .....

19

Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest odpowiedzialność za naruszenie dyscypliny finansów publicznych dla pracownika, który bierze udział w przygotowaniu zamówienia a jaka dla kierownika jednostki?
Pytam czysto teoretycznie z uwagi na propozycje powierzenia pracownikowi czynności zastrzeżonych dla kierownika.
Pracownik standardowo odpowiada chyba do 3 pensji. A kierownik? Czy w ogóle możliwe czy zasadne jest takie powierzenie pracownikowi, który pracuje na pół etatu?
Czy ktoś może mi powiedzieć jaka jest odpowiedzialność za naruszenie dyscypliny finansów publicznych dla pracownika, który bierze udział w przygotowaniu zamówienia a jaka dla kierownika jednostki? Pytam czysto teoretycznie z uwagi na propozycje powierzenia pracownikowi czynności zastrzeżonych dla kierownika. Pracownik standardowo odpowiada chyba do 3 pensji. A kierownik? Czy w ogóle możliwe czy zasadne jest takie powierzenie pracownikowi, który pracuje na pół etatu?
0
2024-05-21 09:43 0

K.

Kinga .....

42

Odpowiada głównie kierownik zamawiającego - często jest to kierownik jednostki 9lub "kierownictwo"? lub osoba której zostały powierzone czynności zastrzeżone dla kierownika. (U nas tylko wtedy, gdy nie ma Kierownika Zamawiającego). Najczęściej pracownicy którzy pracują w zamówieniach zajmują się zamówieniami, a nie są to osoby którym powierzone zostały czynności kierownika zamawiającego. Chociaż czasem zdarz się takie powierzenie.
Co od odpowiedzialności - kwot, kar- nie wiem?
Odpowiada głównie kierownik zamawiającego - często jest to kierownik jednostki 9lub "kierownictwo"? lub osoba której zostały powierzone czynności zastrzeżone dla kierownika. (U nas tylko wtedy, gdy nie ma Kierownika Zamawiającego). Najczęściej pracownicy którzy pracują w zamówieniach zajmują się zamówieniami, a nie są to osoby którym powierzone zostały czynności kierownika zamawiającego. Chociaż czasem zdarz się takie powierzenie. Co od odpowiedzialności - kwot, kar- nie wiem?
0
2024-05-21 09:54 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy