Forum

Powrót Wykazanie doświadczenia, które jest w trakcie realizacji

W.

Wojciech .....

0

Witam ponownie.

Ja znowu z tym nieszczęsnym doświadczeniem wykonawcy na budowę drogi za 2 mln, które zażądałem w SWZ. Mam wykonawcę, który w ramach doświadczenia wykazuje inwestycję drogową, którą obecnie dla mnie wykonuje, na dzisiaj ma zaawansowanie robót na 70% czyli jakieś 3mln. Oczywiście te 70% jest prawidłowo wykonanych, odebranych przeze mnie i inspektora, zapłaconych, rozliczonych. Czy Waszym zdaniem mogę przyjąć, że ma doświadczenie przy budowie drogi na 2mln? W SWZ nie mam napisane że "wykonał" a nie "wykonał i prawidłowo ukończył"... choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie...
Witam ponownie. Ja znowu z tym nieszczęsnym doświadczeniem wykonawcy na budowę drogi za 2 mln, które zażądałem w SWZ. Mam wykonawcę, który w ramach doświadczenia wykazuje inwestycję drogową, którą obecnie dla mnie wykonuje, na dzisiaj ma zaawansowanie robót na 70% czyli jakieś 3mln. Oczywiście te 70% jest prawidłowo wykonanych, odebranych przeze mnie i inspektora, zapłaconych, rozliczonych. Czy Waszym zdaniem mogę przyjąć, że ma doświadczenie przy budowie drogi na 2mln? W SWZ nie mam napisane że "wykonał" a nie "wykonał i prawidłowo ukończył"... choć nie wiem czy to ma jakieś znaczenie...
0
2024-05-23 11:41 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

No, ale on nie wykonał całej roboty czyli nie wybudował jeszcze drogi więc jeśli warunkiem była budowa drogi to nie może się posłużyć takim doświadczeniem moim zdaniem.
No, ale on nie wykonał całej roboty czyli nie wybudował jeszcze drogi więc jeśli warunkiem była budowa drogi to nie może się posłużyć takim doświadczeniem moim zdaniem.
0
2024-05-23 11:55 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy