Forum

Powrót opcja i wznowienie

K.

Karolina .....

0

Cześć,
Mam następujący problem - w ubiegłym roku została zawarta umowa na usługi pocztowe na 7 miesięcy z prawem opcji wydłużającym umowę o kolejne 6 m-cy. Ponadto w umowie zostało również przewidziane wznowienie umowy. Skorzystaliśmy już z prawa opcji i wywołaliśmy wznowienie - i teraz nasuwa mi się pytanie czy wznawiając umowę powtarzam ją 1 do 1 zgodnie z pierwotną umową? Jeśli tak to czy w tym momencie mam ponownie prawo do wywołania prawa opcji w czasie wznowionej umowy - tak jak było to przewidziane w pierwotnie zawartej umowie?
Cześć, Mam następujący problem - w ubiegłym roku została zawarta umowa na usługi pocztowe na 7 miesięcy z prawem opcji wydłużającym umowę o kolejne 6 m-cy. Ponadto w umowie zostało również przewidziane wznowienie umowy. Skorzystaliśmy już z prawa opcji i wywołaliśmy wznowienie - i teraz nasuwa mi się pytanie czy wznawiając umowę powtarzam ją 1 do 1 zgodnie z pierwotną umową? Jeśli tak to czy w tym momencie mam ponownie prawo do wywołania prawa opcji w czasie wznowionej umowy - tak jak było to przewidziane w pierwotnie zawartej umowie?
0
2024-06-05 14:08 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy