Forum

Powrót Prawidłowe liczenie ważności PŚD

M.

Monika .....

28

Witam

Jak prawidłowo liczyć okresy 3 i 6 miesięcy jeśli chodzi o ZUS, US i KRK. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 3/6 miesięcy przed ich złożeniem.

Przykładowo ZUS z datą 06.03.2024 r. wykonawca składa go zamawiającemu 31.05.2024 r. Jaka będzie prawidłowa data którą wykonawca nie może przekroczyć biorąc pod uwagę że nie wszystkie miesiące mają 31 dni albo 30 (w tym przypadku luty)? Czy spotkaliście sie z jakimś artykułem lub opinią albo kalkulatorem (bo z tego co widziałam są na liczenie terminu składania pytań i odpowiedzi, terminu związania ofertą, liczenia terminu na odwołania)
Witam Jak prawidłowo liczyć okresy 3 i 6 miesięcy jeśli chodzi o ZUS, US i KRK. Dokumenty te powinny być wystawione nie wcześniej niż 3/6 miesięcy przed ich złożeniem. Przykładowo ZUS z datą 06.03.2024 r. wykonawca składa go zamawiającemu 31.05.2024 r. Jaka będzie prawidłowa data którą wykonawca nie może przekroczyć biorąc pod uwagę że nie wszystkie miesiące mają 31 dni albo 30 (w tym przypadku luty)? Czy spotkaliście sie z jakimś artykułem lub opinią albo kalkulatorem (bo z tego co widziałam są na liczenie terminu składania pytań i odpowiedzi, terminu związania ofertą, liczenia terminu na odwołania)
0
2024-06-06 09:20 0

A.

Adam .....

49

Terminy ważności liczysz zgodnei z Kodeksem Cywilnym: Termin oznaczony w tygodniach, miesiącach lub latach kończy się z upływem dnia, który nazwą lub datą odpowiada początkowemu dniowi terminu, a gdyby takiego dnia w ostatnim miesiącu nie było - w ostatnim dniu tego miesiąca.
Terminy ważności liczysz zgodnei z Kodeksem Cywilnym: Termin oznaczony w tygodniach, miesiącach lub latach kończy się z upływem dnia, który nazwą lub datą odpowiada początkowemu dniowi terminu, a gdyby takiego dnia w ostatnim miesiącu nie było - w ostatnim dniu tego miesiąca.
0
2024-06-06 09:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy