Forum

Powrót Ustawa o elektromobilności

R.

Renata .....

0

Przetarg nieograniczony na zakup autobusów. Umowa obejmie rok 2026. Czy Zamawiający powinien zawrzeć jakieś zapisy ustawy o elektromobiloności?
Przetarg nieograniczony na zakup autobusów. Umowa obejmie rok 2026. Czy Zamawiający powinien zawrzeć jakieś zapisy ustawy o elektromobiloności?
0
2024-06-07 14:45 0

P.

Paulina .....

Fachowiec 227

Obowiązuje was ta ustawa? Wiadomo już jakie zmiany wchodzą od 2026 r?
Moim zdaniem wystarczy jak w umowie przewidzicie, że można dokonać zmiany umowy, gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia. W zupełności powinno to wystarczyć. Miałam podobny problem, tylko akurat u mnie zmiana jest pewna. Kancelaria zaakceptowała ten zapis i na tej podstawie jak zmieni się ustawa będzie można aneksować umowę.
Obowiązuje was ta ustawa? Wiadomo już jakie zmiany wchodzą od 2026 r? Moim zdaniem wystarczy jak w umowie przewidzicie, że można dokonać zmiany umowy, gdy nastąpi zmiana powszechnie obowiązujących przepisów prawa w zakresie mającym wpływ na realizację przedmiotu zamówienia. W zupełności powinno to wystarczyć. Miałam podobny problem, tylko akurat u mnie zmiana jest pewna. Kancelaria zaakceptowała ten zapis i na tej podstawie jak zmieni się ustawa będzie można aneksować umowę.
0
2024-06-07 15:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy