Forum

Powrót tajemnica przedsiębiorstwa

N.

Nina .....

26

1. Wykonawca, jako tajemnice przedsiębiorstwa (T.P.) na platformie zakupowej zastrzegł: potwierdzenie zapłaty wadium, CEiDG oraz oświadczenie o spełnieniu warunków i i braku podstaw wykluczenia.
W formularzu ofertowych w części dot. T.P. wykonawca nic nie wpisał a na platformie załączył te dok. jako T.P.
W mojej ocenie nie są to dokumenty stanowiące T.P. , czy przed udostępnieniem takiej oferty, muszę zawiadomić tego Wykonawcę, że odtajniam zastrzeżone przez niego dokumenty, udostępniając innemu Wykonawcy?
2 inny Wykonawca jako T.P. zastrzegł dokumenty potwierdzające równoważność ofertowanego sprzętu. ... czy w Waszej takie dokumenty mogą stanowić TP?
1. Wykonawca, jako tajemnice przedsiębiorstwa (T.P.) na platformie zakupowej zastrzegł: potwierdzenie zapłaty wadium, CEiDG oraz oświadczenie o spełnieniu warunków i i braku podstaw wykluczenia. W formularzu ofertowych w części dot. T.P. wykonawca nic nie wpisał a na platformie załączył te dok. jako T.P. W mojej ocenie nie są to dokumenty stanowiące T.P. , czy przed udostępnieniem takiej oferty, muszę zawiadomić tego Wykonawcę, że odtajniam zastrzeżone przez niego dokumenty, udostępniając innemu Wykonawcy? 2 inny Wykonawca jako T.P. zastrzegł dokumenty potwierdzające równoważność ofertowanego sprzętu. ... czy w Waszej takie dokumenty mogą stanowić TP?
0
2024-06-10 12:08 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 472

Oceniasz TP na podstawie uzasadnieniem jakie dostałaś od Wykonawcy. Żeby skutecznie zastrzec tajemnicę Wykonawca wraz z ofertą musi wykazać, że informacje które zastrzegł stanowią tajemnicę. Jeśli nie wykazał, lub wykazał niewystarczająco to zamawiający uznaje za nieskuteczne takie zastrzeżenie. Ja informuję o tym wykonawcę pismem.
Oceniasz TP na podstawie uzasadnieniem jakie dostałaś od Wykonawcy. Żeby skutecznie zastrzec tajemnicę Wykonawca wraz z ofertą musi wykazać, że informacje które zastrzegł stanowią tajemnicę. Jeśli nie wykazał, lub wykazał niewystarczająco to zamawiający uznaje za nieskuteczne takie zastrzeżenie. Ja informuję o tym wykonawcę pismem.
0
2024-06-10 12:27 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy