Forum

Powrót Uzupełnienie treści oferty

D.

Daria .....

1

Drodzy zamawiający, proszę o pomoc. Zamawiający wymagał, aby usługa, ze względu na jej charakter, była świadczona na terenie danego powiatu, co zostało zaznaczone w SWZ. W formularzu oferty widniał zapis, gdzie wskazać należało miejsce wykonania tej usługi, jednak wykonawca nie wskazał tu żadnej informacji i zostawił puste pole. Czy trochę strzeliłam sobie w kolano, nie wskazując w SWZ, że informację o miejscu wykonania tej usługi należy wskazać w formularzu ofertowym? Zastanawiam się, czy oferta podlega odrzuceniu czy próbować wzywać wykonawcę do wyjaśnień na podstawie art. 223 ust. 1?
Drodzy zamawiający, proszę o pomoc. Zamawiający wymagał, aby usługa, ze względu na jej charakter, była świadczona na terenie danego powiatu, co zostało zaznaczone w SWZ. W formularzu oferty widniał zapis, gdzie wskazać należało miejsce wykonania tej usługi, jednak wykonawca nie wskazał tu żadnej informacji i zostawił puste pole. Czy trochę strzeliłam sobie w kolano, nie wskazując w SWZ, że informację o miejscu wykonania tej usługi należy wskazać w formularzu ofertowym? Zastanawiam się, czy oferta podlega odrzuceniu czy próbować wzywać wykonawcę do wyjaśnień na podstawie art. 223 ust. 1?
0
2024-06-13 09:17 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

Ale ta usługa to na potwierdzanie spełniania warunków udziału??
Bo nie rozumiem :-(
No to moje domysły:
Jeżeli np było kilka powiatów do "zgarnięcia" i wykonawca miał napisać, w którym będzie realizował usługę, to IMHO na tym etapie nie można tego uzupełnić.
A jezeli było odgórnie w swz narzucone w którym, to poprawić jako omyłkę.
Chyba że chodzi o coś innego ale proszę o więcej danych, bo na razie to próbujemy wyważyć drzwi ale nie wiemy, gdzie one są (a może są otwarte?).
Ale ta usługa to na potwierdzanie spełniania warunków udziału?? Bo nie rozumiem :-( No to moje domysły: Jeżeli np było kilka powiatów do "zgarnięcia" i wykonawca miał napisać, w którym będzie realizował usługę, to IMHO na tym etapie nie można tego uzupełnić. A jezeli było odgórnie w swz narzucone w którym, to poprawić jako omyłkę. Chyba że chodzi o coś innego ale proszę o więcej danych, bo na razie to próbujemy wyważyć drzwi ale nie wiemy, gdzie one są (a może są otwarte?).
0
2024-06-13 10:28 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy