Forum

Powrót zmiana u wykonawcy w trakcie postępowania - z działalności gospodarczej na spółkę

P.

Piotr .....

45

Czy ktoś z Was miał podobną sytuację, albo spotkał się z czymś takim i mógłby się podzielić wiedzą w tym temacie? Mianowicie, jeden z Wykonawców zainteresowanych wzięciem udziału w postępowaniu zapytał nas czy byłby problem gdyby złożył ofertę w postępowaniu jako osoba prowadząca działalność gospodarczą która na etapie postępowania przekształciła się w spółkę. W pierwszym momencie odpowiedzieliśmy że nie będzie problemu, ale tak się teraz zastanawiam jak miałoby to niby wyglądać. Czy na etapie postępowania po otwarciu ofert musiałby na nowo składać/uzupełniać dokumenty jako spółka?
Czy ktoś z Was miał podobną sytuację, albo spotkał się z czymś takim i mógłby się podzielić wiedzą w tym temacie? Mianowicie, jeden z Wykonawców zainteresowanych wzięciem udziału w postępowaniu zapytał nas czy byłby problem gdyby złożył ofertę w postępowaniu jako osoba prowadząca działalność gospodarczą która na etapie postępowania przekształciła się w spółkę. W pierwszym momencie odpowiedzieliśmy że nie będzie problemu, ale tak się teraz zastanawiam jak miałoby to niby wyglądać. Czy na etapie postępowania po otwarciu ofert musiałby na nowo składać/uzupełniać dokumenty jako spółka?
0
2024-06-18 08:05 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

Ja miałam taką sytuację, oczytałam się, pytałam naszego radcy i jest to dopuszczalne. W przypadku zamiany wszystkie dotychczasowe doświadczenia i zobowiązania przechodzą na spółkę, jest kontynuacja działalności.
https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/00110 tutaj dosyć fajnie jest rozpisane.
Ja miałam taką sytuację, oczytałam się, pytałam naszego radcy i jest to dopuszczalne. W przypadku zamiany wszystkie dotychczasowe doświadczenia i zobowiązania przechodzą na spółkę, jest kontynuacja działalności. https://www.biznes.gov.pl/pl/portal/00110 tutaj dosyć fajnie jest rozpisane.
0
2024-06-18 09:00 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy