Forum

Powrót dokumenty podmiotowe

G.

Gabriela .....

0

Wykonawca złożył wykaz dostaw, w którym podał, że wykonał żądany przedmiot dostawy na żądaną kwotę. Wszystko byłoby dobrze, ale zabrakło informacji czy te dostawy obejmowały dostawę co najmniej 3 różnych asortymentów. Z referencji też nie wynikało czy asortyment był różnorodny. Wezwałam wykonawcę do uzupełnienia wykazu. Nie odpowiedział na wezwanie. Sprawdziłam na stronach internetowych wystawców referencji i znalazłam te dostawy - spełniają każdy z moich warunków. Co robicie w takiej sytuacji? Odrzucacie ofertę, ponieważ wykonawca nie złożył wyjaśnień? Jak postępujecie?
Wykonawca złożył wykaz dostaw, w którym podał, że wykonał żądany przedmiot dostawy na żądaną kwotę. Wszystko byłoby dobrze, ale zabrakło informacji czy te dostawy obejmowały dostawę co najmniej 3 różnych asortymentów. Z referencji też nie wynikało czy asortyment był różnorodny. Wezwałam wykonawcę do uzupełnienia wykazu. Nie odpowiedział na wezwanie. Sprawdziłam na stronach internetowych wystawców referencji i znalazłam te dostawy - spełniają każdy z moich warunków. Co robicie w takiej sytuacji? Odrzucacie ofertę, ponieważ wykonawca nie złożył wyjaśnień? Jak postępujecie?
0
2024-06-18 10:00 0

T.

Tomasz .....

Fachowiec 847

z żądaniem wyjaśnień tak właśnie jest, że ich brak (tzn brak wyjaśnień) nie może być podstawą do odrzucenia oferty.
Więc działacie dalej. IMHO jeżeli ustaliliście innymi kanałami, że dostawy spełniają wasze wymagania to ja bym oferty nie odrzucał.
z żądaniem wyjaśnień tak właśnie jest, że ich brak (tzn brak wyjaśnień) nie może być podstawą do odrzucenia oferty. Więc działacie dalej. IMHO jeżeli ustaliliście innymi kanałami, że dostawy spełniają wasze wymagania to ja bym oferty nie odrzucał.
0
2024-06-18 11:10 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy