Forum

Powrót Łączyć?

J.

Joanna .....

58

Remontuję pomieszczenia. Ta rb została wyszacowana na kwotę do 130 000 zł, ale chcę tam zainstalować monitory. Czy z racji tego, że będą one tam zainstalowane, to czy muszę / nie muszę szacować wszystko łącznie? A może oddzielnie robota budowlana a oddzielnie dostawa monitorów? To na potrzeby zamówień publicznych... A czy do zadania inwestycyjnego powinnam podać łączną kwotę?
Remontuję pomieszczenia. Ta rb została wyszacowana na kwotę do 130 000 zł, ale chcę tam zainstalować monitory. Czy z racji tego, że będą one tam zainstalowane, to czy muszę / nie muszę szacować wszystko łącznie? A może oddzielnie robota budowlana a oddzielnie dostawa monitorów? To na potrzeby zamówień publicznych... A czy do zadania inwestycyjnego powinnam podać łączną kwotę?
0
2024-06-20 11:01 0

KB

Katarzyna Bołdys

47

Ja w ostatnim postepowaniu na przebudowę ogrodzenia z monitoringiem oszacowałam łącznie ale szło jako dwa postępowania. Jedno zadanie inwestycyjne miałam w planie.
Chyba też bym oszacowała jako jedno zamówienie, nie jestem jednak pewna, więc chętnie przyjrzę się odpowiedziom pozostałych :)
Ja w ostatnim postepowaniu na przebudowę ogrodzenia z monitoringiem oszacowałam łącznie ale szło jako dwa postępowania. Jedno zadanie inwestycyjne miałam w planie. Chyba też bym oszacowała jako jedno zamówienie, nie jestem jednak pewna, więc chętnie przyjrzę się odpowiedziom pozostałych :)
0
2024-06-20 11:23 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy