Forum

Powrót Rozeznanie rynku - zamówienia podprogowe

R.

Renata .....

14

Dzień dobry, zafiksowałam się i proszę o pomoc. Czy przy zamówieniach podprogowych, w rozeznaniu rynku np pracownik merytoryczny pozyskał ofertę ze strony internetowej to czy może takie zamówienie unieważnić, zaproponować negocjacje z dostawcą/wykonawcą?
Przygotowuję nowy regulamin i przy zapytaniu ofertowym, wysyłanym bezpośrednio do wykonawcy to uwzględniłam a nie wiem czy nie powinnam analogicznie przy rozeznaniu rynku ( pozyskane dane z internetu)?
Dzień dobry, zafiksowałam się i proszę o pomoc. Czy przy zamówieniach podprogowych, w rozeznaniu rynku np pracownik merytoryczny pozyskał ofertę ze strony internetowej to czy może takie zamówienie unieważnić, zaproponować negocjacje z dostawcą/wykonawcą? Przygotowuję nowy regulamin i przy zapytaniu ofertowym, wysyłanym bezpośrednio do wykonawcy to uwzględniłam a nie wiem czy nie powinnam analogicznie przy rozeznaniu rynku ( pozyskane dane z internetu)?
0
2024-06-28 13:29 0

A.

Alicja .....

Fachowiec 360

Wszystko zależy od zapisów regulaminu. Akurat my mamy w swoim regulaminie, że można opierać się na ofertach pozyskanych bezpośrednio ze stron internetowych. Jeżeli osoba merytoryczna uzna, że jakaś z tych ofert odpowiada, to może dalej prowadzić negocjacje z wykonawcą. W zależności od wartości zamówienia robi później notatkę bądź sporządza protokół z takiego postępowania.
Wszystko zależy od zapisów regulaminu. Akurat my mamy w swoim regulaminie, że można opierać się na ofertach pozyskanych bezpośrednio ze stron internetowych. Jeżeli osoba merytoryczna uzna, że jakaś z tych ofert odpowiada, to może dalej prowadzić negocjacje z wykonawcą. W zależności od wartości zamówienia robi później notatkę bądź sporządza protokół z takiego postępowania.
0
2024-06-28 14:40 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy