Forum

Powrót WR - negocjacje ustne

M.

Monika .....

15

Witajcie, czy możecie podpowiedzieć mi czy możemy przeprowadzić z zawodnikami negocjacje ustne?
Szczerze mówiąc, korespondencyjnie jest ciężko cokolwiek ustalić a kontrakty są dość obszerne. Kwestia wynagrodzenia też nie jest oczywista bo składa się na nią wiele czynników i zawodnik sam nie będzie w stanie wyliczyć ile wynosić będzie jego kontrakt brutto aby przesłać nam informacje na maila.
Wymyśliłam, że negocjacje mogłyby odbyć się u nas w Klubie, z tym że zawodnik musiałby przesłać wymagane Oświadczenia o braku wykluczenia i spełnieniu warunków zamówienia podpisane elektroniczne na adres email zamawiającego nawet podczas prowadzonych negocjacji. Takie postępowanie jest bardziej logiczne i ma sens, tym bardziej, że przy zawodnikach zwykle mamy również ich Agentów, którzy uczestniczą w negocjacjach. Co o tym sądzicie? Może macie jakieś lepsze rozwiązania? Wartość wszystkich kontraktów to jakieś 800 000 zł, z każdym zawodnikiem prowadzone są oddzielne negocjacje, czyli traktujemy je jako oddzielne zamówienia ale szacujemy wartość łącznie wszystkich zawodników.
Witajcie, czy możecie podpowiedzieć mi czy możemy przeprowadzić z zawodnikami negocjacje ustne? Szczerze mówiąc, korespondencyjnie jest ciężko cokolwiek ustalić a kontrakty są dość obszerne. Kwestia wynagrodzenia też nie jest oczywista bo składa się na nią wiele czynników i zawodnik sam nie będzie w stanie wyliczyć ile wynosić będzie jego kontrakt brutto aby przesłać nam informacje na maila. Wymyśliłam, że negocjacje mogłyby odbyć się u nas w Klubie, z tym że zawodnik musiałby przesłać wymagane Oświadczenia o braku wykluczenia i spełnieniu warunków zamówienia podpisane elektroniczne na adres email zamawiającego nawet podczas prowadzonych negocjacji. Takie postępowanie jest bardziej logiczne i ma sens, tym bardziej, że przy zawodnikach zwykle mamy również ich Agentów, którzy uczestniczą w negocjacjach. Co o tym sądzicie? Może macie jakieś lepsze rozwiązania? Wartość wszystkich kontraktów to jakieś 800 000 zł, z każdym zawodnikiem prowadzone są oddzielne negocjacje, czyli traktujemy je jako oddzielne zamówienia ale szacujemy wartość łącznie wszystkich zawodników.
0
2024-06-28 14:30 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Jak najbardziej może być ustnie, art. 61 ust. 2. my wszystkie negocvjacje prowadzimy ustnie. moga byc w siedzibie, moga byc na zoom czy przez inna platforme do wideokonferencji
Jak najbardziej może być ustnie, art. 61 ust. 2. my wszystkie negocvjacje prowadzimy ustnie. moga byc w siedzibie, moga byc na zoom czy przez inna platforme do wideokonferencji
0
2024-06-28 14:31 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy