Forum

Powrót wartość kontraktu - a zwrot za dojazdy i premie

M.

Monika .....

15

Witajcie,
w kontraktach z zawodnikami mamy zapisy dotyczące zwrotu kosztów dojazdów na mecze. Rozliczamy to na zasadzie zwrotu za km przejechany samochodem. Wydaje mi się, że nie muszę tej wartości szacować i wpisywać do kontraktu bo jej nie muszę wykazywać w sprawozdaniu. Czy dobrze myślę?
2. W kontraktach mamy zapisy dotyczące dodatkowe wynagrodzenia tj:
"Ponadto w sezonie 2024/2025 Zawodnikowi przysługuje :
1) za każdy rozegrany mecz mistrzowski w wymiarze do 45 minut, przysługuje premia w wysokości 100 zł netto,
2) za każdy rozegrany mecz mistrzowski w wymiarze powyżej 45 minut, przysługuje premia w wysokości 200,00 zł netto,
Zawodnik w okresie obowiązywania Kontraktu ma prawo do wynagrodzenia dodatkowego zgodnie z Regulaminem wewnątrz-klubowym."
Czy powinnam mieć w kontrakcie oszacowaną maksymalną wartość wynagrodzeń dodatkowych (premii) , którą powinnam dodać do wynagrodzenia zawodnika i wykazać ją jako jedną kwotę w sprawozdaniu rocznym? W ogłoszeniu o udzielonym zamówieniu też pewnie musiałabym podać kwotę łączną czyli wynagrodzenie zawodnika plus maksymalną wartość dodatkowych jego wynagrodzeń, które mogą ale nie muszą sie pojawić.
Witajcie, w kontraktach z zawodnikami mamy zapisy dotyczące zwrotu kosztów dojazdów na mecze. Rozliczamy to na zasadzie zwrotu za km przejechany samochodem. Wydaje mi się, że nie muszę tej wartości szacować i wpisywać do kontraktu bo jej nie muszę wykazywać w sprawozdaniu. Czy dobrze myślę? 2. W kontraktach mamy zapisy dotyczące dodatkowe wynagrodzenia tj: "Ponadto w sezonie 2024/2025 Zawodnikowi przysługuje : 1) za każdy rozegrany mecz mistrzowski w wymiarze do 45 minut, przysługuje premia w wysokości 100 zł netto, 2) za każdy rozegrany mecz mistrzowski w wymiarze powyżej 45 minut, przysługuje premia w wysokości 200,00 zł netto, Zawodnik w okresie obowiązywania Kontraktu ma prawo do wynagrodzenia dodatkowego zgodnie z Regulaminem wewnątrz-klubowym." Czy powinnam mieć w kontrakcie oszacowaną maksymalną wartość wynagrodzeń dodatkowych (premii) , którą powinnam dodać do wynagrodzenia zawodnika i wykazać ją jako jedną kwotę w sprawozdaniu rocznym? W ogłoszeniu o udzielonym zamówieniu też pewnie musiałabym podać kwotę łączną czyli wynagrodzenie zawodnika plus maksymalną wartość dodatkowych jego wynagrodzeń, które mogą ale nie muszą sie pojawić.
0
2024-07-02 09:06 0

A.

Aleksandra .....

Fachowiec 109

Zwrot (refundacja) nie jest zamówieniem publicznym. Premia będzie częścią wynagrodzenia, czyli szacować max. Dziwię się niezmiennie, że kontrakt z zawodnikiem podlega pod pzp.
Zwrot (refundacja) nie jest zamówieniem publicznym. Premia będzie częścią wynagrodzenia, czyli szacować max. Dziwię się niezmiennie, że kontrakt z zawodnikiem podlega pod pzp.
0
2024-07-02 13:29 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy