Forum

Powrót Umowa zakłada możliwość skorzystania z opcji - jaką wartość umowy wpisujecie w ogłoszeniach o wyniku i o wykonaniu umowy?

K.

Kinga .....

42

Umowa zakłada możliwość skorzystania z opcji (jest poziom gwarantowany, który może być zwiększony - wiadomo maksymalnie o ile) - nie trzeba żadnych pism do Wykonawcy, że będą opcje. One będą jeśli zajdzie taka potrzeba.
Jaką wartość podajecie w ogłoszeniach o wyniku - wartość umowy? - to WARTOŚĆ GWARANTOWANA ? TAK?
Podobnie w ogłoszeniu o wykonaniu umowy: wartość umowy = wartość gwarantowana z umowy. A "Łączna wartość wynagrodzenia wypłacona z tytułu zrealizowanej umowy": to co faktycznie zostało zapłacone Wykonawcy (o dodatkowe wynagrodzenie nie przekraczające maksymum opcji).
Umowa zakłada możliwość skorzystania z opcji (jest poziom gwarantowany, który może być zwiększony - wiadomo maksymalnie o ile) - nie trzeba żadnych pism do Wykonawcy, że będą opcje. One będą jeśli zajdzie taka potrzeba. Jaką wartość podajecie w ogłoszeniach o wyniku - wartość umowy? - to WARTOŚĆ GWARANTOWANA ? TAK? Podobnie w ogłoszeniu o wykonaniu umowy: wartość umowy = wartość gwarantowana z umowy. A "Łączna wartość wynagrodzenia wypłacona z tytułu zrealizowanej umowy": to co faktycznie zostało zapłacone Wykonawcy (o dodatkowe wynagrodzenie nie przekraczające maksymum opcji).
0
2024-07-04 08:24 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Tak, ja tak robię jeżeli mam opcję zwiększającą. Jako wartość umowy wskazuję tylko to co jest gwarantowane, nie pamiętam, w którym miejscu, ale była odpowiedź UZP, że takie podejście jest prawidłowe.
Tak, ja tak robię jeżeli mam opcję zwiększającą. Jako wartość umowy wskazuję tylko to co jest gwarantowane, nie pamiętam, w którym miejscu, ale była odpowiedź UZP, że takie podejście jest prawidłowe.
0
2024-07-04 08:47 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy