Forum

Powrót Czy przetarg jest do uratowania? Pomożecie?

M.

Monika .....

15

Postępowanie w trybie podstawowym, jesteśmy po otwarciu ofert i wpłynęło pytanie do nas mailem a w zasadzie zarzut od Wykonawcy, którego oferta jest 2 w rankingu i jest on naszym obecnym wykonawcą, z którym kończymy umowę.
Okazuje się, że dołączyłam do SWZ OPZ, w którym na ostatniej stronie znajduje się nasz wewnętrzny dokument czyli załącznik do zapotrzebowania z kwietnia, treścią tego załącznika jest "Kalkulacja ceny oferty" uzupełniona przez nas. Są podane w niej ceny jednostkowe i wyliczona wartość (nie zauważyłam, że jest to dołączone w tym dokumencie). Ta kalkulacja ma w prawym górnym rogu informację, iż jest to załącznik do zapotrzebowania z kwietnia. Ta kalkulacja to nasz szacunek oparty na cenach z obecnej umowy. Nie zauważyłam, że koleżanka która składała do mnie zapotrzebowanie dołaczyła OPZ i dorzuciła Załacznik tę właśnie kalkulację, ja to powieliłam i dodałam jako załącznik do SWZ. Dodam, że wartość tej kalkulacji to kwota jaką podałam jako planowane środki na realizacje zamówienia, więc jakby jest to potwierdzenie naszego szacunku, bo u nas tak to wygląda, że szacunkowa wartość zamówienia to jednocześnie środki jakie planujemy przeznaczyć na zamówienie.
Wiem, że tak nie powinno być ale czy jest to sytuacja do uratowania?
Zaznaczę, że do SWZ załączyłam oddzielnie kalkulacje jako załączniki do uzupełnienia przez wykonawców i tę kalkulacje są ok (bez cen). Błagam pomóżcie, czy jest ten przetarg do uratowania? Czy moge wytłumaczyć, że zamawiajacy omyłkowo w opz dodał swój szacunek ale wskazał i dołaczył do swz załączniki w których wykonawca miał wycenić usługę?
Oto link gdzie znajduje się ten załacznik nr 2b OPZ do zadania nr 2:
https://ezamowienia.gov.pl/mo-client/notices/08dc943e-6277-84a9-c837-a10001f61386
Postępowanie w trybie podstawowym, jesteśmy po otwarciu ofert i wpłynęło pytanie do nas mailem a w zasadzie zarzut od Wykonawcy, którego oferta jest 2 w rankingu i jest on naszym obecnym wykonawcą, z którym kończymy umowę. Okazuje się, że dołączyłam do SWZ OPZ, w którym na ostatniej stronie znajduje się nasz wewnętrzny dokument czyli załącznik do zapotrzebowania z kwietnia, treścią tego załącznika jest "Kalkulacja ceny oferty" uzupełniona przez nas. Są podane w niej ceny jednostkowe i wyliczona wartość (nie zauważyłam, że jest to dołączone w tym dokumencie). Ta kalkulacja ma w prawym górnym rogu informację, iż jest to załącznik do zapotrzebowania z kwietnia. Ta kalkulacja to nasz szacunek oparty na cenach z obecnej umowy. Nie zauważyłam, że koleżanka która składała do mnie zapotrzebowanie dołaczyła OPZ i dorzuciła Załacznik tę właśnie kalkulację, ja to powieliłam i dodałam jako załącznik do SWZ. Dodam, że wartość tej kalkulacji to kwota jaką podałam jako planowane środki na realizacje zamówienia, więc jakby jest to potwierdzenie naszego szacunku, bo u nas tak to wygląda, że szacunkowa wartość zamówienia to jednocześnie środki jakie planujemy przeznaczyć na zamówienie. Wiem, że tak nie powinno być ale czy jest to sytuacja do uratowania? Zaznaczę, że do SWZ załączyłam oddzielnie kalkulacje jako załączniki do uzupełnienia przez wykonawców i tę kalkulacje są ok (bez cen). Błagam pomóżcie, czy jest ten przetarg do uratowania? Czy moge wytłumaczyć, że zamawiajacy omyłkowo w opz dodał swój szacunek ale wskazał i dołaczył do swz załączniki w których wykonawca miał wycenić usługę? Oto link gdzie znajduje się ten załacznik nr 2b OPZ do zadania nr 2: https://ezamowienia.gov.pl/mo-client/notices/08dc943e-6277-84a9-c837-a10001f61386
0
2024-07-05 12:59 0

P.

Paulina .....

Fachowiec 227

Mnie po tym linku przerzuca do strony do logowania.....

Ale podsumowując rozumiem, że formularz był dołączony taki nieuzupełniony i każdy mógł sobie powpisywać jak chce. A macie jakieś oferty, które są identyczne do tego formularza, który dołączyliście?
Mnie po tym linku przerzuca do strony do logowania..... Ale podsumowując rozumiem, że formularz był dołączony taki nieuzupełniony i każdy mógł sobie powpisywać jak chce. A macie jakieś oferty, które są identyczne do tego formularza, który dołączyliście?
0
2024-07-05 13:22 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy