Forum

Powrót Trzecie postępowanie. Kogo zawiadomić o wszczęciu na podstawie art. 262 uPzp

A.

Adam .....

49

Drodzy forumowicze,
W pierwszym postępowaniu miałem czterech Wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, przy czym zostąło ono uniewaznione.
Po ogłoszeniu drugiego postęowania zawiadomiłem o jego wszczęciu wszystkich czterech Wykonawców, przy czym tym razem tylko jeden z nich złożył ofertę.
Znowu muszę unieważnić postępowanie i wszcząć je po raz trzeci.
Pytanie brzmi, czy mam zawiadomić o wszczęciu kolejnego postępowania tylko tego jednego Wykonawcę który brał udział w drugim (poprzednim) postępowaniu (jak literalnie mówi art. 262 upzp) czy też z ostrożności powinieniem zawiadomić również tych którzy brali udział w pierwszym postępowaniu?
Co byście doradzili?
Pozdrawiam
Drodzy forumowicze, W pierwszym postępowaniu miałem czterech Wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia publicznego, przy czym zostąło ono uniewaznione. Po ogłoszeniu drugiego postęowania zawiadomiłem o jego wszczęciu wszystkich czterech Wykonawców, przy czym tym razem tylko jeden z nich złożył ofertę. Znowu muszę unieważnić postępowanie i wszcząć je po raz trzeci. Pytanie brzmi, czy mam zawiadomić o wszczęciu kolejnego postępowania tylko tego jednego Wykonawcę który brał udział w drugim (poprzednim) postępowaniu (jak literalnie mówi art. 262 upzp) czy też z ostrożności powinieniem zawiadomić również tych którzy brali udział w pierwszym postępowaniu? Co byście doradzili? Pozdrawiam
0
2024-08-12 13:44 0

A.

Anna .....

Fachowiec 388

Moim zdaniem musisz tego jednego. Natomiast nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby dać znam pozostałym, może ktoś z nich tym razem złoży ofertę.
Moim zdaniem musisz tego jednego. Natomiast nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby dać znam pozostałym, może ktoś z nich tym razem złoży ofertę.
0
2024-08-12 13:50 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy