Forum

Powrót Postępowanie z dofinansowaniem

M.

Marcjanna .....

3

Dzień dobry,
jestem w trakcie przygotowywania postępowania na zamówienie współfinansowane z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Kilka dni temu została podpisana umowa z Urzędem Marszałkowskim.
Wartość szacunkowa zamówienia na roboty budowlane (kosztorys inwestorski) to 100.000,00 zł netto, więc poniżej progów. Proszę o podpowiedź w jaki sposób ogłosić postępowanie. Czy wystarczy zapytanie ofertowe wgrane do bazy konkurencyjności i zamieszczone na stronie Zamawiającego i poprowadzone zgodnie z Wytycznymi w zakresie kwalifikowalności wydatków - czy jednak muszę ogłosić postępowanie na platformie zakupowej w trybie podstawowym? Proszę o pomoc bardziej doświadczonych Zamawiających w środkach unijnych. Dla mnie niestety to 1 raz z bazą konkurencyjności.
Dzień dobry, jestem w trakcie przygotowywania postępowania na zamówienie współfinansowane z udziałem środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020. Kilka dni temu została podpisana umowa z Urzędem Marszałkowskim. Wartość szacunkowa zamówienia na roboty budowlane (kosztorys inwestorski) to 100.000,00 zł netto, więc poniżej progów. Proszę o podpowiedź w jaki sposób ogłosić postępowanie. Czy wystarczy zapytanie ofertowe wgrane do bazy konkurencyjności i zamieszczone na stronie Zamawiającego i poprowadzone zgodnie z Wytycznymi w zakresie kwalifikowalności wydatków - czy jednak muszę ogłosić postępowanie na platformie zakupowej w trybie podstawowym? Proszę o pomoc bardziej doświadczonych Zamawiających w środkach unijnych. Dla mnie niestety to 1 raz z bazą konkurencyjności.
0
2021-02-22 08:52 0

J.

Justyna .....

Fachowiec 1468

Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Jeżeli postępowanie ma wartość szacunkową poniżej 130 tys. zł to prowadzi je Pani zgodnie z wytycznymi i zamieszcza w bazie konkurencyjności, ponieważ jego wartość jest wyższa niż 50 tys. zł.
Nic się w tej kwestii nie zmieniło. Jeżeli postępowanie ma wartość szacunkową poniżej 130 tys. zł to prowadzi je Pani zgodnie z wytycznymi i zamieszcza w bazie konkurencyjności, ponieważ jego wartość jest wyższa niż 50 tys. zł.
0
2021-02-22 09:09 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy