Forum

Powrót postępowanie z ofertami dodatkowymi otrzymanymi na wezwanie w związku z taką samą ceną

M.

Monika .....

5

Witam wszystkich :)
proszę o pomoc w następującej sprawie. Pierwszy raz mam taką sytuację i nie wiem jak postąpić:
1. Na wezwanie do złożenia ofert dodatkowych w związku z dwiema ofertami o tej samej cenie otrzymaliśmy oferty dodatkowe, z tym, że jeden z wykonawców złożył ofertę poprawnie a drugi poprzez e-mail. Czy w związku z tym odrzucam ofertę drugiego wykonawcy? czy tylko w zakresie tej dodatkowej, czy oferta złożona pierwotnie zostaje w grze?
2. Czy odrzucenie będzie z powodu niezgodności z warunkami postępowania czy z ustawą PZP? Ja się skłaniam do niezgodności z ustawą ale prosiłabym o Wasze rekomendacje.
3. Czy na stronie postępowania zamieszczam informację o złożonych ofertach dodatkowych oraz wysyłam do prezesa informacje?
Witam wszystkich :) proszę o pomoc w następującej sprawie. Pierwszy raz mam taką sytuację i nie wiem jak postąpić: 1. Na wezwanie do złożenia ofert dodatkowych w związku z dwiema ofertami o tej samej cenie otrzymaliśmy oferty dodatkowe, z tym, że jeden z wykonawców złożył ofertę poprawnie a drugi poprzez e-mail. Czy w związku z tym odrzucam ofertę drugiego wykonawcy? czy tylko w zakresie tej dodatkowej, czy oferta złożona pierwotnie zostaje w grze? 2. Czy odrzucenie będzie z powodu niezgodności z warunkami postępowania czy z ustawą PZP? Ja się skłaniam do niezgodności z ustawą ale prosiłabym o Wasze rekomendacje. 3. Czy na stronie postępowania zamieszczam informację o złożonych ofertach dodatkowych oraz wysyłam do prezesa informacje?
0
2021-02-23 09:39 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Oferta złożona pierwotnie zostaje w grze. Wykonawca nie musi składać oferty dodatkowej, a jego pierwotna oferta nadal obowiązuje w TZO.
Oferta złożona pierwotnie zostaje w grze. Wykonawca nie musi składać oferty dodatkowej, a jego pierwotna oferta nadal obowiązuje w TZO.
0
2021-02-23 10:06 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy