Forum

Powrót Oswiadczenie art. 117 ust. 4

M.

Monika .....

28

Postępowanie w trybie podstawowym bez negocjacji.
Ofertę złożyło konsorcjum i nie załączyło oświadczenia z art. 117 ust. 4. Czy mam obowiązek go wezwać do uzupełnienia choć nie jest najkorzystniejszy (jeden z droższych wykonawców)? Oświadczenie dotyczy warunków udziału w postępowaniu, więc pytanie czy wzywać choć wiem że i tak nie bedzie wzywany do dokumentów podmiotowych?

Mam też skan oświadczeń z art. 125 które były podpisane odręcznie przez każdego konsorcjanta osobno ale oba podpisał podpisem kwalifikowanym ustanowiony pełnomocnik. Rozumiem, że należy wezwać tego jednego konsorcjanta do uzupełnienia by to on podpisał. Rozumiem, że oświadczenia wstępne sprawdza się u wszystkich bez wyjątku na etapie badania ofert.
Postępowanie w trybie podstawowym bez negocjacji. Ofertę złożyło konsorcjum i nie załączyło oświadczenia z art. 117 ust. 4. Czy mam obowiązek go wezwać do uzupełnienia choć nie jest najkorzystniejszy (jeden z droższych wykonawców)? Oświadczenie dotyczy warunków udziału w postępowaniu, więc pytanie czy wzywać choć wiem że i tak nie bedzie wzywany do dokumentów podmiotowych? Mam też skan oświadczeń z art. 125 które były podpisane odręcznie przez każdego konsorcjanta osobno ale oba podpisał podpisem kwalifikowanym ustanowiony pełnomocnik. Rozumiem, że należy wezwać tego jednego konsorcjanta do uzupełnienia by to on podpisał. Rozumiem, że oświadczenia wstępne sprawdza się u wszystkich bez wyjątku na etapie badania ofert.
0
2021-02-25 13:22 0

M.

Mariusz .....

Fachowiec 1693

To zależy jak zostało zapisane w swz. Czy w swz zostało wskazane, że wykonawca ma załączyć to oświadczenie razem z ofertą czy nie, czy jest wogóle zapis o tym??
To zależy jak zostało zapisane w swz. Czy w swz zostało wskazane, że wykonawca ma załączyć to oświadczenie razem z ofertą czy nie, czy jest wogóle zapis o tym??
0
2021-02-25 13:26 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy