Forum

Powrót Poświadczenie dokumentu ZUS (UPD)

A.

Anna .....

13

Dzień dobry.
Na wezwanie do złożenia dokumentów wykonawca przesłał mi w pliku pdf zaświadczenie o nie zaleganiu w opłacaniu składek - niepodpisane, oraz UPD.
Zweryfikowałam to na stronie ZUS "Usługa poświadczania wydanych zaświadczeń o niezaleganiu".
Wydano takie zaświadczenie.
Czy to wystarcza?
Pdf nie powinien być podpisany??
Dzień dobry. Na wezwanie do złożenia dokumentów wykonawca przesłał mi w pliku pdf zaświadczenie o nie zaleganiu w opłacaniu składek - niepodpisane, oraz UPD. Zweryfikowałam to na stronie ZUS "Usługa poświadczania wydanych zaświadczeń o niezaleganiu". Wydano takie zaświadczenie. Czy to wystarcza? Pdf nie powinien być podpisany??
0
2021-02-25 14:49 0

MT.

Maria Teresa .....

Fachowiec 319

Art. 50 ust. 4a i 4c ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych: "Zaświadczenia o niezaleganiu w opłacaniu składek oraz decyzje o odmowie wydania zaświadczenia o niezaleganiu w opłacaniu składek wydane przez Zakład w postaci dokumentu elektronicznego opatrzonego kwalifikowanym podpisem elektronicznym mogą być wykorzystywane w formie wydruku przez płatnika składek, który je uzyskał" "Wydruki, o których mowa w ust. 4a, mają moc zrównaną z mocą dokumentów wydawanych przez Zakład, jeżeli zawierają dane, o których mowa w ust. 4b, umożliwiające ich weryfikację w sposób określony w tym przepisie."
https://www.wprzetargach.pl/kategorie/wywiady/czy-zaswiadczenie-zakladu-ubezpieczen-spolecznych-tylko-w-formacie-xml-potwierdza-ze-wykonawca-nie-zalega-z-oplacaniem-skladek-n
Art. 50 ust. 4a i 4c ustawy o systemie ubezpieczeń społecznych: "Zaświadczenia o niezaleganiu w opłacaniu składek oraz decyzje o odmowie wydania zaświadczenia o niezaleganiu w opłacaniu składek wydane przez Zakład w postaci dokumentu elektronicznego opatrzonego kwalifikowanym podpisem elektronicznym mogą być wykorzystywane w formie wydruku przez płatnika składek, który je uzyskał" "Wydruki, o których mowa w ust. 4a, mają moc zrównaną z mocą dokumentów wydawanych przez Zakład, jeżeli zawierają dane, o których mowa w ust. 4b, umożliwiające ich weryfikację w sposób określony w tym przepisie." https://www.wprzetargach.pl/kategorie/wywiady/czy-zaswiadczenie-zakladu-ubezpieczen-spolecznych-tylko-w-formacie-xml-potwierdza-ze-wykonawca-nie-zalega-z-oplacaniem-skladek-n
0
2021-02-25 15:24 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy