Forum

Powrót 56 ust.4

B.

Barbara .....

17

Protokół postepowania w trybie przetargu nieograniczonego, pkt 5 lit. B. brzmi „Osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania (wskazać osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania, w tym osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem postępowania, należy wskazać osoby, które faktycznie dokonywały danej czynności oraz poda zakres tych czynności): ……………………………:
(wskazać osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania, w tym osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem postępowania, złożyły oświadczenia określone w art. 56 ust. 4 ustawy”
W art. 56 ust. 3 ustawy zostały wykreślone w drodze nowelizacji „osoby związane z przygotowaniem postępowania” , a w protokole pozostawiono ten zapis.
1. Czy osoba dokonująca szacowania wartości zamówienia (sporządzającą kosztorys inwestorski) i osoba dokonująca opisu przedmiotu zamówienia (projektant sporządzający dokumentację projektową) powinni złożyć oświadczenia, o których mowa w art. 56 ust. 4?
2. Osoby dokonujące jakich czynności należałoby ująć w tym punkcie protokołu?
Protokół postepowania w trybie przetargu nieograniczonego, pkt 5 lit. B. brzmi „Osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania (wskazać osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania, w tym osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem postępowania, należy wskazać osoby, które faktycznie dokonywały danej czynności oraz poda zakres tych czynności): ……………………………: (wskazać osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania, w tym osoby wykonujące czynności związane z przygotowaniem postępowania, złożyły oświadczenia określone w art. 56 ust. 4 ustawy” W art. 56 ust. 3 ustawy zostały wykreślone w drodze nowelizacji „osoby związane z przygotowaniem postępowania” , a w protokole pozostawiono ten zapis. 1. Czy osoba dokonująca szacowania wartości zamówienia (sporządzającą kosztorys inwestorski) i osoba dokonująca opisu przedmiotu zamówienia (projektant sporządzający dokumentację projektową) powinni złożyć oświadczenia, o których mowa w art. 56 ust. 4? 2. Osoby dokonujące jakich czynności należałoby ująć w tym punkcie protokołu?
0
2021-03-01 11:17 0

MW

Monika Winsche

54

Ja ujęłam właśnie osobę szacującą oraz osobę przygotowującą OPZ, bo są to osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania.
Ja ujęłam właśnie osobę szacującą oraz osobę przygotowującą OPZ, bo są to osoby mogące wpłynąć na wynik postępowania.
0
2021-03-01 11:44 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy