Forum

Powrót wydzielenie pozycji do osobnego pakietu

M.

Magdalena .....

0

Witam,
mam pytanie o podstawę prawną, która umożliwia bądź nie umożliwia, wydzielenie pozycji do nowego pakietu w postępowaniu krajowym.
Jako Wykonawca zadaliśmy pytanie o wydzielenie pozycji asortymentu z obszernego pakietu do osobnego pakietu - najpierw Zamawiający wydzielił, a następnie zrezygnował z tego, nie podając żadnej podstawy prawnej.
Witam, mam pytanie o podstawę prawną, która umożliwia bądź nie umożliwia, wydzielenie pozycji do nowego pakietu w postępowaniu krajowym. Jako Wykonawca zadaliśmy pytanie o wydzielenie pozycji asortymentu z obszernego pakietu do osobnego pakietu - najpierw Zamawiający wydzielił, a następnie zrezygnował z tego, nie podając żadnej podstawy prawnej.
0
2021-03-04 08:40 0

K.

Katarzyna .....

88

Według mnie Zamawiający nie mógł wydzielić pozycji, ponieważ to zmiana istotna i należy wtedy unieważnić postępowanie na podstawie art. 256 w związku z art. 90 ust 3 i art. 137 ust. 7. Zmienia to krąg Wykonawców, a na dodatek nie da się fizycznie dodać/usunąć pakietu w opublikowanym już ogłoszeniu.
Według mnie Zamawiający nie mógł wydzielić pozycji, ponieważ to zmiana istotna i należy wtedy unieważnić postępowanie na podstawie art. 256 w związku z art. 90 ust 3 i art. 137 ust. 7. Zmienia to krąg Wykonawców, a na dodatek nie da się fizycznie dodać/usunąć pakietu w opublikowanym już ogłoszeniu.
0
2021-03-04 12:09 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy