Forum

Powrót Problem z odrzuceniem oferty

E.

Elżbieta .....

0

Witajcie. Postępowanie krajowe Tryb podstawowy bez negocjacji - art. 275. ust. 1.
Otwarcie dziś. Otrzymałem jedną ofertę, w której poprawnie podpisem kwalifikowanym podpisany mam formularz cenowy oraz oświadczenie z art. 125.
Weryfikacja formularza ofertowego we wszelkich możliwych miejscach wskazuje na błąd w podpisie kwalifikowanym (i na pewno nie jest to podpisane podpisem osobistym lub zaufanym).
Oferta podlega zatem odrzuceniu z art. 266, ust. 1 pkt 6) - "nie została sporządzona lub przekazana w sposób zgodny z wymaganiami technicznymi oraz organizacyjnymi sporządzania lub przekazywania ofert przy użyciu środków komunikacji elektronicznej określonymi przez zamawiającego;" a zadanie unieważniam z art. 255 ust. 2 i zawiadamiam zgodnie z art. 260.
Tyle, że mam problem na jaki artykuł powołać się w zawiadomieniu o odrzuceniu oferty.
W starym PZP miałem art. 92 ust. 1 pkt 3 w myśl, którego Zamawiający informuje niezwłocznie wszystkich wykonawców o:
- wykonawcach, których oferty zostały odrzucone, powodach odrzucenia oferty, a w przypadkach, o których mowa w art. 89 ust. 4 i 5, braku równoważności lub braku spełniania wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności,
W nowym Pzp niestety nie mam pojęcia na co się powołać zamiast art. 92 ze starego pzp.
Pomóżcie proszę.
Witajcie. Postępowanie krajowe Tryb podstawowy bez negocjacji - art. 275. ust. 1. Otwarcie dziś. Otrzymałem jedną ofertę, w której poprawnie podpisem kwalifikowanym podpisany mam formularz cenowy oraz oświadczenie z art. 125. Weryfikacja formularza ofertowego we wszelkich możliwych miejscach wskazuje na błąd w podpisie kwalifikowanym (i na pewno nie jest to podpisane podpisem osobistym lub zaufanym). Oferta podlega zatem odrzuceniu z art. 266, ust. 1 pkt 6) - "nie została sporządzona lub przekazana w sposób zgodny z wymaganiami technicznymi oraz organizacyjnymi sporządzania lub przekazywania ofert przy użyciu środków komunikacji elektronicznej określonymi przez zamawiającego;" a zadanie unieważniam z art. 255 ust. 2 i zawiadamiam zgodnie z art. 260. Tyle, że mam problem na jaki artykuł powołać się w zawiadomieniu o odrzuceniu oferty. W starym PZP miałem art. 92 ust. 1 pkt 3 w myśl, którego Zamawiający informuje niezwłocznie wszystkich wykonawców o: - wykonawcach, których oferty zostały odrzucone, powodach odrzucenia oferty, a w przypadkach, o których mowa w art. 89 ust. 4 i 5, braku równoważności lub braku spełniania wymagań dotyczących wydajności lub funkcjonalności, W nowym Pzp niestety nie mam pojęcia na co się powołać zamiast art. 92 ze starego pzp. Pomóżcie proszę.
0
2021-03-10 06:48 0

S.

Sebastian .....

14

Art. 253 :)
Art. 253 :)
0
2021-03-10 07:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy