Forum

Powrót Oferta omyłkowo złożona w innym postępowaniu

A.

Agnieszka .....

0

Witam. Jak postąpiliby Państwo w takim przypadku: mamy 2 postępowania prowadzone równolegle. Wykonawca omyłkowo złożył ofertę na nie to postępowanie, na które oferta jest przygotowana.
1. Czy wykazać tę ofertę w informacji o złożonych ofertach?
2. Czy wliczać cenę tej oferty do średniej w kontekście badania rażąco niskiej ceny?
3. Odrzucić na podst. art. 226 ust 1 pkt 5 czy 6?
Witam. Jak postąpiliby Państwo w takim przypadku: mamy 2 postępowania prowadzone równolegle. Wykonawca omyłkowo złożył ofertę na nie to postępowanie, na które oferta jest przygotowana. 1. Czy wykazać tę ofertę w informacji o złożonych ofertach? 2. Czy wliczać cenę tej oferty do średniej w kontekście badania rażąco niskiej ceny? 3. Odrzucić na podst. art. 226 ust 1 pkt 5 czy 6?
0
2021-03-11 09:05 0

M.

Monika .....

11

Tez mam taki przypadek - tyle że oferta nie dotyczy w ogóle naszego postępowania
Wykazałam ją w informacji z otwarcia ofert z adnotacją, że nie dotyczy przedmiotowego postępowania. Nie będę jej brała pod uwagę w kontekście badania RNZ. Zastanawiam się co zrobić z nią dalej - czy uznać że w ogóle nie wpłynęła i poinformować o tym wykonawcę czy odrzucić na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5
Tez mam taki przypadek - tyle że oferta nie dotyczy w ogóle naszego postępowania Wykazałam ją w informacji z otwarcia ofert z adnotacją, że nie dotyczy przedmiotowego postępowania. Nie będę jej brała pod uwagę w kontekście badania RNZ. Zastanawiam się co zrobić z nią dalej - czy uznać że w ogóle nie wpłynęła i poinformować o tym wykonawcę czy odrzucić na podstawie art. 226 ust. 1 pkt. 5
0
2021-03-11 15:04 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy