Forum

Powrót Posiadanie 2 brygad przez Wykonawcę

I.

Ilona .....

5

Mam pytanie czy warunek udziału w postępowaniu: o treści: Wykonawca wykaże że dysponuje 2 brygadami (każda min. 3 osobowa)
jest warunkiem dopuszczalnym czy jednak jest to warunek ograniczający konkurencyjność . Nadmieniam że zamówienie dotyczy remontów pozimowych dróg.
Mam pytanie czy warunek udziału w postępowaniu: o treści: Wykonawca wykaże że dysponuje 2 brygadami (każda min. 3 osobowa) jest warunkiem dopuszczalnym czy jednak jest to warunek ograniczający konkurencyjność . Nadmieniam że zamówienie dotyczy remontów pozimowych dróg.
0
2021-03-19 12:22 0

M.

Małgorzata .....

99

To zależy od zakresu zamówienia, bo jeśli dużo będzie tych robót i wymagane będzie szybkie wykonanie w założonym krótkim czasie, to według mnie zamawiający może postawić taki warunek, tym bardziej, że wykonawca z pewnością posiada większą liczbę pracowników, których podzieli na brygady według wymogu
To zależy od zakresu zamówienia, bo jeśli dużo będzie tych robót i wymagane będzie szybkie wykonanie w założonym krótkim czasie, to według mnie zamawiający może postawić taki warunek, tym bardziej, że wykonawca z pewnością posiada większą liczbę pracowników, których podzieli na brygady według wymogu
0
2021-03-19 12:25 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy