Forum

Powrót Szacowanie zamówienia podzielonego na części

J.

Justyna .....

9

Przetarg nieograniczony na roboty budowlane.
W ubiegłym roku ogłosiłam przetarg na roboty budowlane - etap 1 (tylko na etap 1 były środki finansowe). Teraz planuję ogłosić przetarg na etap 2.
Ale mam pytanie - czy teraz podczas szacowania zamówienia (etapu 2; minęło ponad 6 miesięcy od sporządzenia kosztorysów, więc uległy one teraz aktualizacji) uwzględniam udzielone zamówienie w 2020 r. tj. etap 1 i sumuję go z wartością szacunku etap 2?
Jeśli tak, to czy do szacowania uwzględniam kwotę z protokołu ws. ustalenia szacunkowej wartości zamówienia, czy wartość umowy, która została już zrealizowana?
Przetarg nieograniczony na roboty budowlane. W ubiegłym roku ogłosiłam przetarg na roboty budowlane - etap 1 (tylko na etap 1 były środki finansowe). Teraz planuję ogłosić przetarg na etap 2. Ale mam pytanie - czy teraz podczas szacowania zamówienia (etapu 2; minęło ponad 6 miesięcy od sporządzenia kosztorysów, więc uległy one teraz aktualizacji) uwzględniam udzielone zamówienie w 2020 r. tj. etap 1 i sumuję go z wartością szacunku etap 2? Jeśli tak, to czy do szacowania uwzględniam kwotę z protokołu ws. ustalenia szacunkowej wartości zamówienia, czy wartość umowy, która została już zrealizowana?
0
2021-03-25 08:40 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

art. 30 ust 1
art. 30 ust 1
0
2021-03-25 11:20 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy