Forum

Powrót Planowanie zamówień

D.

Daria .....

5

Dzień dobry
Czy mógłby mi ktoś doradzić, bo sama już się zakręciłam, a jestem osobą początkującą w zamówieniach.
Mamy w ciągu roku wiele dróg do utwardzenia na łączną kwotę około 1 000 000.
Chcemy teraz niektóre drogi połączyć razem w jedno postepowanie i czy w związku z tym możemy mieć postepowanie gdzie kwota będzie poniżej 130 000 netto?
Wydaje mi się że tak, bo bierzemy tutaj planowane wydatki na takie same zamówienia w ciągu całego roku.
Dzień dobry Czy mógłby mi ktoś doradzić, bo sama już się zakręciłam, a jestem osobą początkującą w zamówieniach. Mamy w ciągu roku wiele dróg do utwardzenia na łączną kwotę około 1 000 000. Chcemy teraz niektóre drogi połączyć razem w jedno postepowanie i czy w związku z tym możemy mieć postepowanie gdzie kwota będzie poniżej 130 000 netto? Wydaje mi się że tak, bo bierzemy tutaj planowane wydatki na takie same zamówienia w ciągu całego roku.
0
2021-03-25 13:51 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

Jeżeli macie takie same zamówienia to łączna szacunkowa wartość ustalana jest dla nich wszystkich i wówczas robicie jedno postępowanie (np. tryb podstawowy) lub kilka (na części), nie ważne że wartość jednego zamówienia będzie np. 100 000 zł a drugiego takiego samego 50 000zł.
Jeżeli macie takie same zamówienia to łączna szacunkowa wartość ustalana jest dla nich wszystkich i wówczas robicie jedno postępowanie (np. tryb podstawowy) lub kilka (na części), nie ważne że wartość jednego zamówienia będzie np. 100 000 zł a drugiego takiego samego 50 000zł.
0
2021-03-25 14:51 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy