Forum

Powrót Zadanie współfinansowane z RPO

M.

Marcjanna .....

3

Dzień dobry,
przygotowuję do ogłoszenia postępowania, które będzie weryfikowane przez Urząd Marszałkowski, chcę poznać Państwa opinie, na nurtujące mnie pytania.
Roboty budowlane: ułożenie kostki, postawienie 2 wiat i sanitariatów. Wartość zamówienia z kosztorysu inwestorskiego wynosi 100 tys. zł netto.
1) czy tę robotę budowlaną mam dzielić na części? Np. 1) prace ziemne 2) wiaty 3) sanitariaty? czy mogę potraktować to jako jedno zadanie?
2) Kosztorysy i projekty mam z datą marzec 2020. Czy wystarczające będzie potwierdzenie projektanta o aktualności cen?
3) Jeśli wpłynął oferty powyżej 130 tys netto - mam unieważnić postępowanie i ogłosić zgodnie z ustawą?
4) Rozumiem, że postępowanie mam obowiązek wgrać do bazy konkurencyjności i umieścić na swojej stronie bip oraz prowadzić zgodnie z regulaminem?
Dzień dobry, przygotowuję do ogłoszenia postępowania, które będzie weryfikowane przez Urząd Marszałkowski, chcę poznać Państwa opinie, na nurtujące mnie pytania. Roboty budowlane: ułożenie kostki, postawienie 2 wiat i sanitariatów. Wartość zamówienia z kosztorysu inwestorskiego wynosi 100 tys. zł netto. 1) czy tę robotę budowlaną mam dzielić na części? Np. 1) prace ziemne 2) wiaty 3) sanitariaty? czy mogę potraktować to jako jedno zadanie? 2) Kosztorysy i projekty mam z datą marzec 2020. Czy wystarczające będzie potwierdzenie projektanta o aktualności cen? 3) Jeśli wpłynął oferty powyżej 130 tys netto - mam unieważnić postępowanie i ogłosić zgodnie z ustawą? 4) Rozumiem, że postępowanie mam obowiązek wgrać do bazy konkurencyjności i umieścić na swojej stronie bip oraz prowadzić zgodnie z regulaminem?
0
2021-03-29 09:11 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

czyli poniżej pzp. Robisz to co przewiduje twój regulamin, czyba, że w warunkach dofinansowania są wytyczne. Nie wiem czy ze względu na nową pzp się nie zmieniły. Jeszcze nie zaglądałem.
ad. 1 nie musisz dzielić i pewnie lepiej wyjdzie w tym wypadku razem, choć możesz kostkę np osobno.
ad.2 potwierdzenie to nie jest żaden dokument zgodnie z pzp. Może zmienić np. pierwszą stronę z datą i tak podpisać. Ja sam aktualizuję kosztorysy :)
ad.3 absolutnie nie, skoro kosztorys jest zrobiony prawidłowo to ceny ofert nie są powodem, ale jeśli faktycznie nie chcecie dorzycić kasy to możesz unieważnić, z tym, że nie musisz robić z pzp
ad.4 tak, choć ja osobiście wolę nie obowiązkowe BZP niż bazę
czyli poniżej pzp. Robisz to co przewiduje twój regulamin, czyba, że w warunkach dofinansowania są wytyczne. Nie wiem czy ze względu na nową pzp się nie zmieniły. Jeszcze nie zaglądałem. ad. 1 nie musisz dzielić i pewnie lepiej wyjdzie w tym wypadku razem, choć możesz kostkę np osobno. ad.2 potwierdzenie to nie jest żaden dokument zgodnie z pzp. Może zmienić np. pierwszą stronę z datą i tak podpisać. Ja sam aktualizuję kosztorysy :) ad.3 absolutnie nie, skoro kosztorys jest zrobiony prawidłowo to ceny ofert nie są powodem, ale jeśli faktycznie nie chcecie dorzycić kasy to możesz unieważnić, z tym, że nie musisz robić z pzp ad.4 tak, choć ja osobiście wolę nie obowiązkowe BZP niż bazę
0
2021-03-29 09:24 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy