Forum

Powrót Zamówienia na komputery - Formularz z nazwą modelu i producenta, a przedmiotowe środki dowodowe

E.

Emilia .....

1

Chciałam się poradzić, czy w zamówieniu w trybie podstawowym na dostawę komputerów szykując dla wykonawcy tabelę ze specyfikacją techniczną, gdzie wykonawca musi podać model i producenta oferowanego sprzętu, powinnam zawrzeć taką tabele w formularzu oferty i traktować je jako część składową oferty (bez możliwości uzupełniania, czy poprawiania), czy potraktować jako odrębny załącznik stanowiący przedmiotowe środki dowodowe. Będę wdzięczna za podpowiedź, bo nieco się w tym zagubiłam :-)
Chciałam się poradzić, czy w zamówieniu w trybie podstawowym na dostawę komputerów szykując dla wykonawcy tabelę ze specyfikacją techniczną, gdzie wykonawca musi podać model i producenta oferowanego sprzętu, powinnam zawrzeć taką tabele w formularzu oferty i traktować je jako część składową oferty (bez możliwości uzupełniania, czy poprawiania), czy potraktować jako odrębny załącznik stanowiący przedmiotowe środki dowodowe. Będę wdzięczna za podpowiedź, bo nieco się w tym zagubiłam :-)
0
2021-04-01 12:17 0

T.

Tomasz .....

0

Z punktu widzenia wykonawcy: przygotowanie osobnego pliku ułatwia wypełniania dokumentów postępowania (pod warunkiem że specyfikacja jest też jasno napisana :)
Z punktu widzenia Zamawiającego: warto mieć na formularzu oferty wszystkie kryteria oceny, a pozostałe rzeczy jako środki dowodowe do oceny zgodności z SWZ. Działowi IT będzie łatwiej ocenić czy dany model/konfiguracja jest zgodna z wymaganiami SWZ.
Z punktu widzenia wykonawcy: przygotowanie osobnego pliku ułatwia wypełniania dokumentów postępowania (pod warunkiem że specyfikacja jest też jasno napisana :) Z punktu widzenia Zamawiającego: warto mieć na formularzu oferty wszystkie kryteria oceny, a pozostałe rzeczy jako środki dowodowe do oceny zgodności z SWZ. Działowi IT będzie łatwiej ocenić czy dany model/konfiguracja jest zgodna z wymaganiami SWZ.
0
2021-04-01 16:03 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy