Forum

Powrót uchylenie się wykonawcy od podpisania umowy a przedłużenie terminu związania ofertą

M.

Monika .....

5

Dzień dobry.
Wybrałam najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą. Niestety wykonawca uchylił się od podpisania umowy. W międzyczasie upłynął TZO. Czy mogę zastosować art. 263 i dokonać ponownej oceny i badania ofert, których TZO upłynął? Czy już pozamiatane? Myślałam, żeby następnego w kolei zapytać o przedłużenie TZO i wybrać jego ofertę, ale zastanawiam się, czy taka opcja jest w ogóle możliwa.
Dzień dobry. Wybrałam najkorzystniejszą ofertę w terminie związania ofertą. Niestety wykonawca uchylił się od podpisania umowy. W międzyczasie upłynął TZO. Czy mogę zastosować art. 263 i dokonać ponownej oceny i badania ofert, których TZO upłynął? Czy już pozamiatane? Myślałam, żeby następnego w kolei zapytać o przedłużenie TZO i wybrać jego ofertę, ale zastanawiam się, czy taka opcja jest w ogóle możliwa.
0
2021-04-06 08:47 0

P.

Paweł .....

Fachowiec 1768

sam się nad tym zastanawiam, ale takie pierwsze wrażenie że chyba unieważnienie bo wyboru można dokonać zgodnie z 252 ust 1 w TZO. art. 263 jak dla mnie ma zastosowanie tylko w okresie związania ofertą
sam się nad tym zastanawiam, ale takie pierwsze wrażenie że chyba unieważnienie bo wyboru można dokonać zgodnie z 252 ust 1 w TZO. art. 263 jak dla mnie ma zastosowanie tylko w okresie związania ofertą
0
2021-04-07 12:10 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy