Forum

Powrót Dopełnienie formalności przed podpisaniem umowy - można mailem?

J.

Joanna .....

58

Czy dokumenty dosyłane w ramach dopełnienia formalności przed podpisaniem umowy, typu potwierdzenie wpłaty znwu, dosłanie uprawnień deklarowanych pracowników i same dane do umowy Wykonawca może dosłać mailem (postęp. krajowe tp bez negocjacji)?
W SWZ mam tylko zapis: "W niniejszym postępowaniu komunikacja zamawiającego z wykonawcami odbywa się za pomocą środków komunikacji elektronicznej. Komunikacja między zamawiającym a wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy oraz poczty elektronicznej, z zastrzeżeniem, że oferta może zostać przekazana wyłącznie za pomocą powyższej Platformy."
Skoro więc nie jest to już oferta, to można mailem?
Czy dokumenty dosyłane w ramach dopełnienia formalności przed podpisaniem umowy, typu potwierdzenie wpłaty znwu, dosłanie uprawnień deklarowanych pracowników i same dane do umowy Wykonawca może dosłać mailem (postęp. krajowe tp bez negocjacji)? W SWZ mam tylko zapis: "W niniejszym postępowaniu komunikacja zamawiającego z wykonawcami odbywa się za pomocą środków komunikacji elektronicznej. Komunikacja między zamawiającym a wykonawcami, w tym wszelkie oświadczenia, wnioski, zawiadomienia oraz informacje przekazywane są w formie elektronicznej za pośrednictwem Platformy oraz poczty elektronicznej, z zastrzeżeniem, że oferta może zostać przekazana wyłącznie za pomocą powyższej Platformy." Skoro więc nie jest to już oferta, to można mailem?
0
2021-04-07 10:33 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Można. Ja nawet dokumenty na wezwanie robię e-mailem :)
Można. Ja nawet dokumenty na wezwanie robię e-mailem :)
0
2021-04-07 11:06 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy