Forum

Powrót szacowanie wartości zamówienia-razem czy osobno

D.

Daria .....

5

Dzień dobry
Mam problem z szacowaniem wartości zadań, a mianowicie nie wiem czy te zadania powinny być razem szacowane czy osobno.
Chcemy w gminie wybudować studnię głębinową(koszt około 50 000zł), zbiornik na czystą wodę( zaprojektuj i wybuduj, koszt około 250 000zł) i potrzebujemy również pompę do hydroforni(koszt około 25 000).
Ponieważ jestem początkującą osobą w zamówieniach to nie wiem czy jakieś z tych zamówień jest z tego samego katalogu zamówień?
A czy kanalizację i wodociąg kalsyfikujecie jako podobne zadnie czy osobno?
Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)
Dzień dobry Mam problem z szacowaniem wartości zadań, a mianowicie nie wiem czy te zadania powinny być razem szacowane czy osobno. Chcemy w gminie wybudować studnię głębinową(koszt około 50 000zł), zbiornik na czystą wodę( zaprojektuj i wybuduj, koszt około 250 000zł) i potrzebujemy również pompę do hydroforni(koszt około 25 000). Ponieważ jestem początkującą osobą w zamówieniach to nie wiem czy jakieś z tych zamówień jest z tego samego katalogu zamówień? A czy kanalizację i wodociąg kalsyfikujecie jako podobne zadnie czy osobno? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi ;)
0
2021-04-14 07:45 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

prace na obiekcie budowlanym "sieć kanalizacji" szacuje odrębnie od prac na obiekcie budowlanym "sieć wodociągowa". I pod tym kątem patrzyłabym czy te wymienione elementy się łączą - czy służą tym samym celom czy mają inne przeznaczenie techniczne (np. dostawa wody a odprowadzanie ścieków).
prace na obiekcie budowlanym "sieć kanalizacji" szacuje odrębnie od prac na obiekcie budowlanym "sieć wodociągowa". I pod tym kątem patrzyłabym czy te wymienione elementy się łączą - czy służą tym samym celom czy mają inne przeznaczenie techniczne (np. dostawa wody a odprowadzanie ścieków).
0
2021-04-14 11:48 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy