Forum

Powrót Próbka a przedmiotowe środki dowodowe

A.

Anna .....

13

Dzień dobry.
bardzo proszę o pomoc.
Postępowanie krajowe - wariant 1 - dostawy.
Chciałabym maksymalnie skracając czas trwania postępowania zażądać przedmiotowych środków typu karta katalogowa, ulotka, deklaracje do oferty.
Niestety pani merytoryczna chciałaby mieć możliwość w razie wątpliwości do zażądania próbek od najkorzystniejszego Wykonawcy.
Moje pytanie brzmi:
1. czy mogę żądać kart katalogowych , ulotek itp do oferty a próbki tylko od najkorzystniejszego
2. Czy pozostaje mi żądać wszystkich Prz ŚD z ofertą od wszystkich.
3. Czy zrezygnować z zadania Prz ŚD z ofertą i wzywać wszystko od najkorzystniejszego
Nie ukrywam, że idealna byłaby sytuacja w poz.1 :)
Dzień dobry. bardzo proszę o pomoc. Postępowanie krajowe - wariant 1 - dostawy. Chciałabym maksymalnie skracając czas trwania postępowania zażądać przedmiotowych środków typu karta katalogowa, ulotka, deklaracje do oferty. Niestety pani merytoryczna chciałaby mieć możliwość w razie wątpliwości do zażądania próbek od najkorzystniejszego Wykonawcy. Moje pytanie brzmi: 1. czy mogę żądać kart katalogowych , ulotek itp do oferty a próbki tylko od najkorzystniejszego 2. Czy pozostaje mi żądać wszystkich Prz ŚD z ofertą od wszystkich. 3. Czy zrezygnować z zadania Prz ŚD z ofertą i wzywać wszystko od najkorzystniejszego Nie ukrywam, że idealna byłaby sytuacja w poz.1 :)
0
2021-04-16 12:37 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

na co jest to postępowanie? Czy próbka może być podmiotowym środkiem dowodowym tj. np. potwierdzać zdolność wykonawcy do wytworzenia produktu, czy musi być przedmiotowym tj. potwierdzać zgodność produktu z wymaganiami? Trzeba zadać sobie pytanie po co tego żądacie i wtedy albo zakwalifikować jako przedmiotowy (od wszystkich i z ofertą) albo podmiotowy (tylko od najwyżej ocenionego)
na co jest to postępowanie? Czy próbka może być podmiotowym środkiem dowodowym tj. np. potwierdzać zdolność wykonawcy do wytworzenia produktu, czy musi być przedmiotowym tj. potwierdzać zgodność produktu z wymaganiami? Trzeba zadać sobie pytanie po co tego żądacie i wtedy albo zakwalifikować jako przedmiotowy (od wszystkich i z ofertą) albo podmiotowy (tylko od najwyżej ocenionego)
0
2021-04-16 14:39 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy