Forum

Powrót Podział zamówienia na części

M.

Marcjanna .....

3

Dzień dobry,
proszę o radę. Otrzymaliśmy dofinansowanie na fotowoltaikę, postępowanie będzie weryfikowane przez UM. Progi krajowe.
Na zamówienie składa się dostawa i montaż paneli fotowoltaicznych dla jednostek samorządu (10) oraz osób fizycznych (6). VAT dla jednostek samorządu wynosi 23%, natomiast dla osób fizycznych 8%. Czy mam to zamówienie podzielić na dwie części? Czy jednak rozsądniejszym posunięciem będzie ogłoszenie całości? Jeśli ogłoszę je w całości potrzebuję argumentów do wyjaśnienia, dlaczego go nie podzieliłam. Korekty finansowe czekają.
Dzień dobry, proszę o radę. Otrzymaliśmy dofinansowanie na fotowoltaikę, postępowanie będzie weryfikowane przez UM. Progi krajowe. Na zamówienie składa się dostawa i montaż paneli fotowoltaicznych dla jednostek samorządu (10) oraz osób fizycznych (6). VAT dla jednostek samorządu wynosi 23%, natomiast dla osób fizycznych 8%. Czy mam to zamówienie podzielić na dwie części? Czy jednak rozsądniejszym posunięciem będzie ogłoszenie całości? Jeśli ogłoszę je w całości potrzebuję argumentów do wyjaśnienia, dlaczego go nie podzieliłam. Korekty finansowe czekają.
0
2021-04-28 09:04 0

W.

Wojciech .....

Fachowiec 814

Nie ma znaczenia do zakresu technicznego zadania jaka jest wysokość VAT. Tutaj natomiast nie ma technicznych wskazań do podziału zadania. Jest to to samo wykonanie.
Nie ma znaczenia do zakresu technicznego zadania jaka jest wysokość VAT. Tutaj natomiast nie ma technicznych wskazań do podziału zadania. Jest to to samo wykonanie.
0
2021-04-28 09:13 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy