Forum

Powrót art. 41 - wyznaczenie zamawiajacego

ND

Natalia Dominiak

0

Na podstawie art. 41 zarządzeniem wyznaczono CUW do przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia na zakup paliwa gazowego oraz udzielenia wspólnego zamówienia na rzecz obsługiwanych szkół i placówek oświatowych. Postepowanie unijne. Czy do tej podstawy (art. 41) stosuje przepisy art. 38 i tworząc ogłoszenie na TED jako Zamawiających musze wskazać wszystkie szkoły czy tylko CUW. I czy zarządzenie na podstawie art. 41 jest wystarczające do zawarcia umowy na rzecz szkół przez CUW (czy CUW potrzebuje dodatkowych pełnomocnictw do zaciagniecia zobowiązan w imieniu szkół)?
Na podstawie art. 41 zarządzeniem wyznaczono CUW do przygotowania i przeprowadzenia postępowania o udzielenie zamówienia na zakup paliwa gazowego oraz udzielenia wspólnego zamówienia na rzecz obsługiwanych szkół i placówek oświatowych. Postepowanie unijne. Czy do tej podstawy (art. 41) stosuje przepisy art. 38 i tworząc ogłoszenie na TED jako Zamawiających musze wskazać wszystkie szkoły czy tylko CUW. I czy zarządzenie na podstawie art. 41 jest wystarczające do zawarcia umowy na rzecz szkół przez CUW (czy CUW potrzebuje dodatkowych pełnomocnictw do zaciagniecia zobowiązan w imieniu szkół)?
0
2021-05-07 15:12 0

AR

Anna Romanik

1

Art. 41 można wykorzystać tylko w zakresie przeprowadzenia lub udzielenia postępowania,a nie przygotowania.
U mnie jest podobna sytuacja. Urząd został zarządzeniem Burmistrza z art. 41 Pzp wyznaczony do przeprowadzenia postępowań na rzecz jednostek CUW (gminy). Dostajemy dokumenty z danej jednostki, przeprowadzamy zamówienie. W SWZ piszemy, że umowa będzie podpisana przez dyrektora danej jednostki, bo będą już ją sami realizować i do zabezpieczenia należytego wykonania też podajemy ich dane (beneficjentem są te jednostki). U mnie jest to zamówienie krajowe. Wprowadzam na swoim koncie i zaznaczam, że zamówienie nie jest samodzielnie prowadzone przez Zamawiającego. Dodatkowo w informacjach dodatkowych wpisuję, że zamówienie na podstawie zarządzenia ........ jest przeprowadzanie przez ...... na rzecz gminnej jednostki ........
Art. 41 można wykorzystać tylko w zakresie przeprowadzenia lub udzielenia postępowania,a nie przygotowania. U mnie jest podobna sytuacja. Urząd został zarządzeniem Burmistrza z art. 41 Pzp wyznaczony do przeprowadzenia postępowań na rzecz jednostek CUW (gminy). Dostajemy dokumenty z danej jednostki, przeprowadzamy zamówienie. W SWZ piszemy, że umowa będzie podpisana przez dyrektora danej jednostki, bo będą już ją sami realizować i do zabezpieczenia należytego wykonania też podajemy ich dane (beneficjentem są te jednostki). U mnie jest to zamówienie krajowe. Wprowadzam na swoim koncie i zaznaczam, że zamówienie nie jest samodzielnie prowadzone przez Zamawiającego. Dodatkowo w informacjach dodatkowych wpisuję, że zamówienie na podstawie zarządzenia ........ jest przeprowadzanie przez ...... na rzecz gminnej jednostki ........
0
2021-05-10 15:21 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy