Forum

Powrót Zatwierdzanie ogłoszeń na e-zamówienia

M.

Malwina .....

10

Cześć, bardzo proszę żeby ktoś mi wytłumaczył jasno jak zatwierdzać ogłoszenia na platformie e-zamówienia. Z instrukcji nadal nie rozumiem.
Mam postępowania unijne zarejestrowane na platformie i ciągle wyświetla się, że są "W przygotowaniu", nie mogę dodać żadnej daty, ani nic.

Z tego co zrozumiałam (w jakimś poprzednim wątku) to nie trzeba tworzyć ogłoszeń dla unijnych w e-zamówienia, wystarczy tylko je zarejestrować i zrobić standardowe ogłoszenie na eNotice, więc naprawdę nie wiem skąd te problemy.

Co mam z tym zrobić? Już kończą mi się pomysły i nerwy... Proszę o pomoc.
Cześć, bardzo proszę żeby ktoś mi wytłumaczył jasno jak zatwierdzać ogłoszenia na platformie e-zamówienia. Z instrukcji nadal nie rozumiem. Mam postępowania unijne zarejestrowane na platformie i ciągle wyświetla się, że są "W przygotowaniu", nie mogę dodać żadnej daty, ani nic. Z tego co zrozumiałam (w jakimś poprzednim wątku) to nie trzeba tworzyć ogłoszeń dla unijnych w e-zamówienia, wystarczy tylko je zarejestrować i zrobić standardowe ogłoszenie na eNotice, więc naprawdę nie wiem skąd te problemy. Co mam z tym zrobić? Już kończą mi się pomysły i nerwy... Proszę o pomoc.
0
2021-05-10 07:50 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Rejestracja postepowania słuzy tylko przesłaniu informacji o ofertach do Prezesa a potem ogłoszenia o wykonaniu umowy.

Informacja w FAQ na e-zamówienia:

Czy prowadząc postępowanie powyżej progów unijnych muszę opublikować postępowanie na Platformie? W jaki sposób mogę zmienić jego status na opublikowane?

Na tym etapie działania Platformy e-Zamówienia postępowania nie są wiązane automatycznie z opublikowanym postępowaniem w trybie unijnym w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej (TED), nie ma więc możliwości zarówno automatycznej jaki i ręcznej zmiany jego statusu. W chwili obecnej rejestracja postępowania ma charakter czynności technicznej mającej na celu powiązanie działań Zamawiającego, w tym umożliwienie złożenia Informacji do Prezesa o otrzymanych ofertach i wnioskach.
Rejestracja postepowania słuzy tylko przesłaniu informacji o ofertach do Prezesa a potem ogłoszenia o wykonaniu umowy. Informacja w FAQ na e-zamówienia: Czy prowadząc postępowanie powyżej progów unijnych muszę opublikować postępowanie na Platformie? W jaki sposób mogę zmienić jego status na opublikowane? Na tym etapie działania Platformy e-Zamówienia postępowania nie są wiązane automatycznie z opublikowanym postępowaniem w trybie unijnym w Dzienniku Urzędowym Unii Europejskiej (TED), nie ma więc możliwości zarówno automatycznej jaki i ręcznej zmiany jego statusu. W chwili obecnej rejestracja postępowania ma charakter czynności technicznej mającej na celu powiązanie działań Zamawiającego, w tym umożliwienie złożenia Informacji do Prezesa o otrzymanych ofertach i wnioskach.
0
2021-05-10 08:36 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy