Forum

Powrót potwierdzenie opłacenia polisy oc

J.

Justyna .....

9

W SWZ miałam zapis, że będę wymagała dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od OC w zakresie prowadzonej działalności.
Wykonawca złożył mi polisę OC, ale bez dowodu opłaty. Dodatkowo polisa została podpisana jedynie przez agenta ubezpieczeniowego, a Wykonawca nie złożył podpisu.
Czy na podstawie aktualnego Rozporządzenia ws. podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów - mogę wezwać go do uzupełnienia dokumentów i przedstawienia dowodu opłacenia polisy?
W SWZ miałam zapis, że będę wymagała dokumentu potwierdzającego, że Wykonawca jest ubezpieczony od OC w zakresie prowadzonej działalności. Wykonawca złożył mi polisę OC, ale bez dowodu opłaty. Dodatkowo polisa została podpisana jedynie przez agenta ubezpieczeniowego, a Wykonawca nie złożył podpisu. Czy na podstawie aktualnego Rozporządzenia ws. podmiotowych środków dowodowych oraz innych dokumentów - mogę wezwać go do uzupełnienia dokumentów i przedstawienia dowodu opłacenia polisy?
0
2021-05-10 13:09 0

A.

Anna .....

Fachowiec 428

ja nie wzywam do potwierdzenia opłacenia składki chyba, że z treści polisy wynika że obowiązuje tylko jeśli została opłacona. Generalnie jeżeli z polisy wynika, że ubezpieczenie jest no to jest, a wierzytelność (windykacja) składki to odrębna sprawa (może nie wpływać na ochronę ubezpieczeniową).
ja nie wzywam do potwierdzenia opłacenia składki chyba, że z treści polisy wynika że obowiązuje tylko jeśli została opłacona. Generalnie jeżeli z polisy wynika, że ubezpieczenie jest no to jest, a wierzytelność (windykacja) składki to odrębna sprawa (może nie wpływać na ochronę ubezpieczeniową).
0
2021-05-10 14:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy