Forum

Powrót wolna ręka a komunikacja elektorniczna

P.

Paweł .....

0

Witam. Zamierzam dokonać zamówienia z wolnej ręki -prowadziłem postępowanie w trybie podstawowym bez negocjacji w częściach , na dwie czę sci nikt się nie zgłosił, wiec zgodnie z art. 305 pkt 2udzileam zamówienia z wolnej reki.
Pytanie tylko jak sprostać wymogom komunikacji elektronicznej, skoro po wysłaniu zaproszenia do negocjacji , mogę a nie muszę zamieścić ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy i nie muszę ogłaszać na miniportalu. A skoro nie ogłoszę na miniportalu to nie mam formularzy do komunikacji a to jest moja jedyna platforma z jakiej korzystam.
Jak ma przebiegać komunikacja w sposób zgodny z ustawą, bądź które elementy postępowania z wolnej ręki (poniżej progów) muszą być podpisane elektronicznie (epuap), a które mogą? Jakieś rady ? pozdrawiam
Witam. Zamierzam dokonać zamówienia z wolnej ręki -prowadziłem postępowanie w trybie podstawowym bez negocjacji w częściach , na dwie czę sci nikt się nie zgłosił, wiec zgodnie z art. 305 pkt 2udzileam zamówienia z wolnej reki. Pytanie tylko jak sprostać wymogom komunikacji elektronicznej, skoro po wysłaniu zaproszenia do negocjacji , mogę a nie muszę zamieścić ogłoszenie o zamiarze zawarcia umowy i nie muszę ogłaszać na miniportalu. A skoro nie ogłoszę na miniportalu to nie mam formularzy do komunikacji a to jest moja jedyna platforma z jakiej korzystam. Jak ma przebiegać komunikacja w sposób zgodny z ustawą, bądź które elementy postępowania z wolnej ręki (poniżej progów) muszą być podpisane elektronicznie (epuap), a które mogą? Jakieś rady ? pozdrawiam
0
2021-05-12 10:01 0

J.

Jacek .....

Fachowiec 1578

1. Wysyła pan zaproszenie no negocjacji (zwykłym e-mailem) do wykonawcy
2. Jeśli pan nie żądał żadnych dokumentów to po udanych negocjacjach podpisuje pan umowę i tyle, jeżeli pan żądał dokumentów od wykonawców to takie same pan wskaże w zaproszeniu do negocjacji, a wykonawca wam złoży e-mailowo lub przez ePuap, byle były podpisane w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym
1. Wysyła pan zaproszenie no negocjacji (zwykłym e-mailem) do wykonawcy 2. Jeśli pan nie żądał żadnych dokumentów to po udanych negocjacjach podpisuje pan umowę i tyle, jeżeli pan żądał dokumentów od wykonawców to takie same pan wskaże w zaproszeniu do negocjacji, a wykonawca wam złoży e-mailowo lub przez ePuap, byle były podpisane w formie elektronicznej lub w postaci elektronicznej opatrzonej podpisem zaufanym lub podpisem osobistym
0
2021-05-12 10:13 1
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy