Forum

Powrót Pytania do przetargu

P.

Przemysław .....

1

Dzień dobry,
Mam pytanie, ( przetarg unijny) jak prawidłowo zachować się odnośnie udzielenia odpowiedzi na pytania, jeżeli zamawiający zamierza dokonać zmian SWZ i konsekwencji Ogłoszenia o zamówieniu, a także dokonać zmiany terminu składania ofert. Czy należy powstrzymać się z publikacją odpowiedzi na pytania i informacji o zmianie terminu składania ofert do czasu publikacji ogłoszenia o zmianie ogłoszenia w dzienniku UE?
Dzień dobry, Mam pytanie, ( przetarg unijny) jak prawidłowo zachować się odnośnie udzielenia odpowiedzi na pytania, jeżeli zamawiający zamierza dokonać zmian SWZ i konsekwencji Ogłoszenia o zamówieniu, a także dokonać zmiany terminu składania ofert. Czy należy powstrzymać się z publikacją odpowiedzi na pytania i informacji o zmianie terminu składania ofert do czasu publikacji ogłoszenia o zmianie ogłoszenia w dzienniku UE?
0
2021-05-13 10:28 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

Jeżeli udzielone odpowiedzi wpływają na zmiane ogłoszenia, to nie mozna ich zamieścić na stronie przed publikacją ogłoszenia. Jeśli jedyną zmiana ogłoszenia bedzie zmiana TSO, to ja bym zamieściła same odpowiedzi bez informacji o zmianie TSO, zrobiła zmiane ogłoszenia i po obublikowaniu ogłoszenia zamieściłabym zmianę SWZ co do TSO.
Jeżeli udzielone odpowiedzi wpływają na zmiane ogłoszenia, to nie mozna ich zamieścić na stronie przed publikacją ogłoszenia. Jeśli jedyną zmiana ogłoszenia bedzie zmiana TSO, to ja bym zamieściła same odpowiedzi bez informacji o zmianie TSO, zrobiła zmiane ogłoszenia i po obublikowaniu ogłoszenia zamieściłabym zmianę SWZ co do TSO.
0
2021-05-13 10:59 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy