Forum

Powrót TZO a zmiana SWZ

N.

Natalia .....

3

Czy Wykonawca winien wycofać i złożyć ponownie ofertę, jeżeli w wyniku udzielenia wyjaśnień dokonano zmiany SWZ w zakresie TSO i TZO?
Dodam, że z formularzu ofertowym nie jest określona data TZO tylko odniesienie do pkt X SWZ, że wykonawca będzie związany oferta w terminie określonym w rozdz. X SWZ
Teoretycznie nie, ale zastanawia mnie to czy składając ofertę w terminie np. 11.05 a zmiana dokonana 13.05 będzie oświadczał, że będzie związany ofertą do dnia, który został zmieniony 13.05?
Sama już nie wiem czy w ten sposób to analizować.
Czy Wykonawca winien wycofać i złożyć ponownie ofertę, jeżeli w wyniku udzielenia wyjaśnień dokonano zmiany SWZ w zakresie TSO i TZO? Dodam, że z formularzu ofertowym nie jest określona data TZO tylko odniesienie do pkt X SWZ, że wykonawca będzie związany oferta w terminie określonym w rozdz. X SWZ Teoretycznie nie, ale zastanawia mnie to czy składając ofertę w terminie np. 11.05 a zmiana dokonana 13.05 będzie oświadczał, że będzie związany ofertą do dnia, który został zmieniony 13.05? Sama już nie wiem czy w ten sposób to analizować.
0
2021-05-14 10:25 0

K.

Katarzyna .....

Fachowiec 1842

jeśli w formularzu ofertowym nie ma wskazanej konkretnej daty TZO, tylko jest zapis, ze zgodnie z zapisem w SWZ, to ja nie widze potrzeby wycofywania i składania nowej oferty :)
jeśli w formularzu ofertowym nie ma wskazanej konkretnej daty TZO, tylko jest zapis, ze zgodnie z zapisem w SWZ, to ja nie widze potrzeby wycofywania i składania nowej oferty :)
0
2021-05-14 10:34 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy