Forum

Powrót Zabezpieczenie w formie gwarancji w kwocie wyższej niż wymagana

I.

Ilona .....

5

Witam,
Mam takie pytanie wykonawca wniósł zabezpieczenie należytego wykonania umowy w formie gwarancji ubezpieczeniowej na kwotę wyższą niż wynika to z umowy. Poinformowałam go o tym fakcie, jednak on stwierdził że nie będzie robił aneksu i zostawia w takiej formie. Czy jeżeli jest to zabezpieczenie na kwotę wyższą to nie muszę się tutaj czepiać?
Witam, Mam takie pytanie wykonawca wniósł zabezpieczenie należytego wykonania umowy w formie gwarancji ubezpieczeniowej na kwotę wyższą niż wynika to z umowy. Poinformowałam go o tym fakcie, jednak on stwierdził że nie będzie robił aneksu i zostawia w takiej formie. Czy jeżeli jest to zabezpieczenie na kwotę wyższą to nie muszę się tutaj czepiać?
0
2021-05-14 12:49 0

M.

Małgorzata .....

Fachowiec 1457

"kto bogatemu zabroni". A tak na serio, to myślę, że czepiać się nie ma czego, ale chyba od razu zwolniłabym gwaranta z odpowiedzialności równej nadwyżce ponad wymaganą kwotę zabezpieczenia, a w umowie wpisałabym kwotę zgodną z wymaganą. I tyle.
"kto bogatemu zabroni". A tak na serio, to myślę, że czepiać się nie ma czego, ale chyba od razu zwolniłabym gwaranta z odpowiedzialności równej nadwyżce ponad wymaganą kwotę zabezpieczenia, a w umowie wpisałabym kwotę zgodną z wymaganą. I tyle.
0
2021-05-14 13:17 0
Chcesz zobaczyć kontynuację tej dyskusji? Przyjdź na szkolenie i uzyskaj dostęp do EduStrefy